Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 14:59

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Εν όψει του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, υπαίθρια έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών με θέματα από την Ελληνική Επανάσταση κοσμεί το Λαγκαδά.
Σκίτσα εθελοντών καλλιτεχνών, αλλά και πορτρέτα των Πρωτεργατών της Επανάστασης από γνωστούς καλλιτέχνες γεμίζουν τα κτήρια και την πλατεία μας, δίνοντας το μήνυμα της ιστορικής μνήμης και της τιμής στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για τη δική μας Ελευθερία.
Ο Δήμος Λαγκαδά ευχαριστεί για άλλη μια φορά τα παιδιά του Τμήματος Δομικών Έργων του ΕΠΑΛ Λαγκαδά και την καθηγήτρια Λία Στεργίου για τα όμορφα σκίτσα. Ελπίζουμε να γίνει σεβαστός ο κόπος όλων και να προστατευτούν οι πίνακες.
Μετά το πέρας της υπαίθριας έκθεσης οι πίνακες θα χαριστούν στα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά.

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Η ιστορική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων (200) ετών από την Επανάσταση του 1821, θα εορτασθεί και φέτος με την κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα στον Δήμο Λαγκαδά, παρά την ματαίωση όλων των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων, λόγω της έξαρσης διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 την τρέχουσα περίοδο και σ’ αυτό το πλαίσιο στο Δήμο Λαγκαδά θα πραγματοποιηθούν:
Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Τραπεζών και ιδιωτικών καταστημάτων, των κατοικιών και των κεντρικών οδών, από ώρα 08.00’ της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, Τραπεζών, κεντρικών οδών και πλατειών, των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά και το Τμήμα Τροχαίας Λητής παρακαλούνται για τη λήψη μέτρων τάξης και κυκλοφορίας οχημάτων.
Το πρόγραμμα εορτασμού καθορίζεται ως εξής:
Τετάρτη 24η Μαρτίου 2021
Όλες οι ομιλίες θα προβληθούν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά www.lagadas.gr και από τη σελίδα του Δήμου στο facebook «Δήμος Λαγκαδά».
Ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου Αναστάσιου Παρούτογλου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Ύμνοι για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου από τη χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, με τον Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Φερεντίνο Γεώργιο.
Μήνυμα του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη Ιωάννη.
Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
Κοινότητα Λαγκαδά
1. 07:30 π.μ.: Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών της πόλης του Λαγκαδά.
2. 10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
3. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη Ιωάννη.
4. 11:00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης από το Δήμαρχο Λαγκαδά.
5. Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά www.lagadas.gr και από τη σελίδα του Δήμου στο facebook «Δήμος Λαγκαδά», θα προβληθούν:
Ποιήματα παιδιών από τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Βίντεο με αποσπάσματα από την παρέλαση.
Αφιέρωμα του Δήμου Λαγκαδά στην Επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Αμπάρκιολης Δημοσθένης.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
- 07:30 π.μ.: Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών των Κοινοτήτων και των οικισμών.
- 10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς των Κοινοτήτων και των οικισμών.
- 11:00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων από τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου, στα κατά τόπους μνημεία των ηρώων.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις (τέλεση δοξολογιών και κατάθεση στεφάνου), θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις με περιορισμένο αριθμό ατόμων και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas