Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 13:07

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Τη σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, προκάλεσαν τα σχέδια του Κράτους να υφαρπάξει από τους Δήμους τις Ιαματικές Πηγές όλης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, επιχειρείται από το Υπουργείο Τουρισμού οι ιαματικές πηγές να περιέλθουν σε κρατικώς ελεγχόμενη ανώνυμη εταιρία, στην οποία ο εκάστοτε Δήμος δεν θα έχει κανένα λόγο.

Το σχέδιο αυτό, πέρα από το γεγονός πως αποτελεί μια αντιαναπτυξιακή κίνηση και αποπνέει έναν αναχρονιστικό κρατισμό τον οποίον είμαστε σίγουροι πως η κυβέρνηση δεν ενστερνίζεται, αποψιλώνει την τοπική αυτοδιοίκηση από σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της και των οικονομικών της πόρων. Εάν δε λάβει κανείς υπόψιν πως αρκετοί Δήμοι ανά την επικράτεια έχουν εκκινήσει διαδικασίες εξεύρεσης επενδυτών για την αξιοποίηση των ιαματικών τους πηγών, εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι σχεδιασμοί αυτοί δεν κινούνται προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, το οποίο και έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε. Μελετώντας το Σχέδιο Νόμου δεν προκύπτει σαφές όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά , από κοινού με άλλους Δημάρχους Δήμων που διαθέτουν Iαματικές Πηγές, προχώρησε στο να ενημερώσει τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Θεσσαλονίκης, τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, κύριο Λάζαρο Κυρίζογλου, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, κύριο Καϊτετζίδη Ιγνάτιο. Παράλληλα, είναι σε επαφή και επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας καθώς και τους Δημάρχους των Δήμων που έχουν Ιαματικές Πηγές.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas