Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 09:44

Ομάδες φύλαξης από κατοίκους του Μελισσοχωρίου μετά τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου, σε συντονισμό από τη δημοτική κοινότητα, δημιούργησαν ομάδες φύλαξης του χωριού τους από κακόβουλες ενέργειες.

Ομάδες φύλαξης του χωριού τους δημιούργησαν κάτοικοι του Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου μετά τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, κάθε βράδυ βγαίνουν σε μη ορισμένες ώρες αμάξια με κατοίκους-μέλη των ομάδων φύλαξης της περιοχής και κινούνται στους δρόμους του χωριού ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενες υπόπτες κινήσεις από αγνώστους.

Οι δράσεις συντονίζονται από τη δημοτική κοινότητα του χωριού, ενώ συμμετέχουν σε αυτές περίπου 40 με 50 άτομα, όλοι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου Αθανάσιος Μοσχόπουλος στη Voria.gr, «η συγκεκριμένα δράση σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά λειτουργεί επικουρικά». Ο κ. Μoσχόπουλος υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους πως «θα ήταν αχαριστία να πούμε ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί στην περιοχή. Γίνονται συλλήψεις και επιχειρησιακές δράσεις». Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ανταπόκριση και τη συνεργασία προς «την αστυνομία και την ασφάλεια Ωραιοκάστρου, την τροχαία Λητής, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το χωριό μας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας επισήμανε πως «εμείς λειτουργούμε και έχουμε παρουσία με σαφή ρόλο και οδηγίες, πάντα φυσικά μέσα στα νομικά πλαίσια».

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής έχουν υποδεχθεί με ιδιαίτερη ζέση τη συγκεκριμένη κίνηση καθώς δεν λείπουν τα «συγχαρητήρια» και τα «μπράβο» μέσω των social media στις διαδικτυακές ομάδες των κατοίκων, ενώ μερίδα αυτών επιθυμεί να βοηθήσει και χωρίς φυσική παρουσία.

Όπως είπε συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής στη Voria.gr, «θέλουμε να πούμε ένα "ευχαριστώ" σε αυτά τα παιδιά καθώς το τελευταίο -μεγάλο- χρονικό διάστημα οι κλοπές είχαν αυξηθεί στην περιοχή και είναι κάτι που χρειαζόμασταν. Αξίζει να βοηθηθεί από όλους».

www.voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas