Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 11:27

Θετική γνωμοδότηση από την παράταξη Τζιτζικώστα για την ΜΠΕ της ΜΕΑ Δυτικού Τομέα

ΜΕΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας, της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, συζητήθηκε το θέμα: «Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: Μονάδα επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) του Δυτικού Τομέα της ΠΚΜ».

Η παράταξη του κ. Τζιτζικώστα, ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΓΝΩΜΟ-ΔΟΤΗΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ “ΕΓΚΛΗΜΑ” ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.Π.Ε ΤΗΣ ΜΕΑ ΔΥΤΙΚΟΥ δίπλα στον ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ.

Αυτό έγινε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των υπολοίπων παρατάξεων να μεταφερθεί το θέμα στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού είναι πολύ σημαντικό θέμα για όλη την Περιφέρεια, περιμένοντας και την εκδίκαση στο ΣΤΕ (17 Φεβρουαρίου).

Εμείς, ως φορείς της περιοχής, σταθήκαμε με σοβαρότητα και επιχειρήματα απέναντι στον «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ» Περιφέρειας -ΦΟΔΣΑ- Μελετητικών γραφείων, και τους αντικρούσαμε σε όλα!

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ι. Ταχματζίδης με τους καθηγητές Φυτιάνο και Σαρηγιάννη και τον νομικό Κυριακόπουλο ως συμβούλους, η Συνεργασία Όλων κατά της ΜΕΑ Περιοχής Λαγκαδά (Σ.Ο.Κ. ΜΕΑ), ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά, ο Περιβαλ-λοντικός Σύλλογος Φίλοι της Γης Ασσήρου, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων, επί 5 (ΠΕΝΤΕ) ώρες, με τις παρεμβάσεις μας, αντικρούσαμε κάθε επιχείρημα του “ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ” Περιφέρειας -ΦΟΔΣΑ- Μελετητικών Γραφείων!!!

Ταυτόχρονα ο «Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης - Χαλκιδικής» επίσης υπερασπίσθηκε την αρνητική του γνωμοδότηση!!!

Το αποτέλεσμα το περιμέναμε… δεν πέσαμε από τα σύννεφα…

Αφού τα “ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ” ως γνωστό, ΔΕΝ ακούν, ΔΕΝ σκέφτονται, ΜΟΝΟ εκτελούν τις εντολές…

….Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους ….

ΚΑΤΑ της γνωμοδότησης, στηρίζοντας ΕΝΘΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ψήφισαν οι παρατάξεις με τους επικεφαλείς τους:

"Κοιτάμε Μπροστά", ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

"Πράξεις για τη Μακεδονία", ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

"Λαϊκή Συσπείρωση", ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

"Οικολογία- Πράσινη Λύση", ΓΚΑΝΟΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ"

"Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία", ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

"ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΚΜ Αντικαπιταλιστική Αριστερα", ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης "Απόστολος Τζιτζικώστας Αλληλεγγύη Δυναμώνουμε τη Μακεδονία" που υπερψήφισαν την γνωμοδότηση είναι:

Με πρόεδρο της επιτροπής τον Κώστα ΓΙΟΥΤΙΚΑ, οι: Στέργιος Μουρτζίλας, Αικατερίνη Ζωγράφου, Αθανάσιος Μαλλιάρας, Δημήτριος Καριπίδης, Πέτρος Ζέρζης, Αναστασία Σωτηριάδου, Θεόδωρος Αγγελίδης, Μαρία Δεμερτζοπούλου, που ούτε τους είδαμε ούτε τους ακούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Θα τους θυμόμαστε όμως για το …καλό που μας έκαναν !!!

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ …….

Με εκτίμηση

Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

«Συνεργασία Φορέων και Κατοίκων ΚΑΤΑ της ΜΕΑ Δήμου Λαγκαδά»

[Σ.Ο.Κ . ΜΕΑ]

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas