Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 11:34

Απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά ζητά το Κίνημα Πολιτών Αρέθουσας Σοχού και Περιχώρων

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ ΣΟΧΟΥ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ ΣΟΧΟΥ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ ΣΟΧΟΥ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΧΟΥ, ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Προς κ. Ταχματζίδη Ιωάννη
Πλ/ρίες: Μισχόπουλος Απόστολος 
Τηλ.: 6947997550
Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σοχός, 12 Νοεμβρίου 2020

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Όπως γνωρίζετε πριν από λίγους μήνες ιδρύθηκε το Κίνημα Πολιτών Σοχού Αρέθουσας και περιχώρων. Στο Κίνημα αυτό συμμετέχουν ήδη χιλιάδες πολίτες από όλα τα χωριά των δημοτικών ενοτήτων Σοχού και Αρέθουσας και άλλων γειτονικών χωριών, για πρώτη φορά κάτι δηλαδή που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ανάμεσά τους βρίσκονται και στηρίζουν το Κίνημα, πρώην δήμαρχοι, εν ενεργεία αλλά και πρώην δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, “επώνυμοι” της επαρχίας μας και ενδεικτικά αναφέρουμε τον ηθοποιό Νίκο Ψαρρά και τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο parkour Δημήτρη Κυρσανίδη.

Σκοπός του Κινήματος, όπως αναφέρεται στο καταστατικό μας, είναι η συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία και ενίσχυση όλων των φορέων της περιοχής, η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη, η ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων του τόπου, κυρίως όμως η συμβολή στη διεκδίκηση της δημιουργίας ενός ορεινού δήμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.


Ήδη μέχρι τώρα το Κίνημα με διάφορες συναντήσεις έχει κάνει γνωστή τη δράση του στον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, στους βουλευτές όλων των κομμάτων της Β΄εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ενώ έχει τεθεί και σχετική ερώτηση για το χωροταξικό των Δήμων προς τον Υπουργό Εσωτερικών.


Είναι επίσης γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει ορισμένες σοβαρές προσπάθειες για την επανασύσταση του πρώην Δήμου Σοχού, αλλά δυστυχώς για
διάφορους λόγους οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν.


Στα πλαίσια λοιπόν των ενεργειών μας και μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί σας και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός όχι μόνο της πολύ μεγάλης έκτασης του Δήμου Λαγκαδά, που δυσκολεύει αρκετά την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και της εδαφικής ανομοιογένειας και των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δημοτικών ενοτήτων προτείνουμε:

α. Τη λήψη από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφασης σύμφωνης γνώμης δημιουργίας ορεινού δήμου και

β. Τη δημιουργία σχετικής επιτροπής με τη συμμετοχή τόσο της δικής σας όσο και δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, αλλά και εκπροσώπων διάφορων φορέων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων ευελπιστώντας στην ομόφωνη αποδοχή της πρότασής μας.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Μισχόπουλος Απόστολος
Ο Γεν. Γραμματέας Σεπιάδης Γεώργιος

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas