Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 09:07

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Κυβέρνησης και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» για την δημιουργία πλευρικών διοδίων στον Δήμο Λαγκαδά.


Ως Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά ενώνουμε και τη δική μας φωνή, με αυτή του Δήμου, των κατοίκων καθώς και των επαγγελματικών φορέων της Επαρχίας μας, για την κατάσταση που δημιουργείται γύρω μας, χωρίς την ενημέρωση, τη διαβούλευση και χωρίς να υπολογιστεί το κόστος που θα επωμισθεί τελικά ο Δημότης Λαγκαδά, αλλά και οι κάτοικοι γενικότερα της Επαρχίας μας από αυτές τι παράλογες αποφάσεις, που στοχεύουν απ’ ευθείας στην τσέπη των εργαζομένων και των διακινουμένων πολιτών.


Η κατάσταση τείνει να γίνει αφόρητη, και μάλιστα σε εποχή οικονομικής δυσπραγίας, κυρίως όμως τείνει να γίνει εξοργιστική, αφού αυτοί που αποφάσισαν, εν μέσω πανδημίας, να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των πολιτών να αντιδράσουν δυναμικά , στοχεύουν στην απαξίωση του δημοκρατικού διαλόγου, της λογικής και της ευθύνης.


Προφανώς όσοι αποφάσισαν για την δημιουργία των νέων διοδίων, δεν τους απασχόλησε καν το θέμα ότι η μεγαλύτερη μάζα των συμπολιτών μας κινείται στους κεντρικούς άξονες Λαγκαδά-Θεσσαλονίκης, και μάλιστα ολόκληρες οικογένειες 3-4 άτομα κάνουν την ίδια διαδρομή ίσως και 2 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει μια οικονομική επιβάρυνση έως και 100 ευρώ μηνιαίως. Ο κλοιός δε των διοδίων που έχει περικλείσει την επαρχία μας θα γίνει ο βρόγχος που θα πνίξει όλη την παραγωγική και οικονομική ικμάδα-όση απέμεινε- της κοινωνίας μας.


Είναι δε εξόχως προκλητικό ότι στην απόφαση δεν γίνεται καμιά νύξη για ευνοϊκή μεταχείριση και απαλλαγή των κατοίκων της περιοχής μας, που ανέρχονται σε χιλιάδες καθημερινά.


Πάντως εάν δεν πρυτανεύσει τελικά η κοινή λογική, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα φταίμε εμείς που το έργο αυτό θα απαξιωθεί από μόνο του. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την αφαίμαξη που επιχειρείται με απαράδεκτο τρόπο.
Για το Τοπικό Συμβούλιο Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΟΒΑΝΝΗΣ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas