Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 10:19

Άρθρο του Δημήτρη Μπαλάφτσαλη για τα διόδια

ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Στον τόπο μας λένε «όλα τα’χε η Μαριορή ,φερετζές της έλειπε».
Τι άλλο να πει κανείς όταν μια περιοχή που για να κατασκευαστεί η Εγνατία Οδός, έδωσε κυριολεκτικά το αίμα της. Άδειασε όλο τον ποταμό Μπογδάνα, δίνοντας όλη την άμμο με όποιες συνέπειες έχει αυτό. Οι δε παρόχθιοι αγροί από τους οποίους πάρθηκε η άμμος παραμένουν μεγάλες τρύπες παρά τις έγγραφες δεσμεύσεις ότι θα φρόντιζε η Εγνατία να αποκατασταθούν και να γεμίσουν με μπάζα, καθιστώντας όλους τους όμορους αγρούς άγονους-μη καλλιεργήσιμους πλέον.Το ίδιο έγινε και με την περιοχή στο Κολχικό (Ουράνιο Τόξο).
ΔΙΟΔΙΑ λέει στον Λαγκαδά-τι τους ενδιαφέρει μπρος στο κέρδος-εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι. Προφανώς καταλάβανε όπως έλεγε ο μακαρίτης Δεσπότης μας Σπυρίδων ότι είμαστε ήσσονος αντίστασης. Βρήκαν και τα κάνουν. Δυστυχώς και ο άγιος φοβέρα θέλει. Να δούμε τι θα κάναν αν κλείναμε την Εγνατία Οδό με τα οχήματα μας. Αρκεί ένα σύνθημα, ένα νεύμα να δώσουν οι κεφαλές μας. Δυστυχώς όμως στον τόπο αυτό περισσεύουν τα λόγια-με ευχολόγια οι αγώνες δεν κερδίζονται.
Μετά τον ΧΥΤΑ στην Μαυροράχη, τον σταθμό της ΔΕΗ στην Άσσηρο, το διαφαινόμενο έγκλημα της ΜΕΑ ,τι άλλο θέλουν;
Οι βουλευτές μας δεν τα βλέπουν; Είναι μόνο για ψήφους και πανηγύρια; Μήπως δεν μπορούν; Μήπως δεν περνάει ο λόγος τους; Προφανώς ασχολούνται με πιο σοβαρά θέματα.
Ο δικός μας φίλος υπουργός Βορείου Ελλάδος που σίγουρα τα ξέρει από πρώτο χέρι, τι γνώμη έχει; Επιτέλους τι έχουν να μας πουν; Γιατί τόση αφωνία;
Δυστυχώς τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι ταγοί μας πρέπουν.
ΜΠΑΛΑΦΤΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas