Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 17:03

Ενημερωτική επιστολή του Προέδρου Συλλόγου Γονέων του ΕΠΑΛ Λαγκαδά κ.Τσιναρίδη

ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αξιότιμοι Γονείς/Μαθητές


Α) Την Πέμπτη 22/10/2020 παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα covid 19 στο 1ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των καθηγητών (ήμουν παρών) και όπως μας διαβεβαίωσε η Διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του φαινομένου,. Η υπόλοιπη ημέρα κύλησε ομαλά με τα παιδιά μας πλέον να δείχνουν εξαιρετική ψυχραιμία και ναακολουθούν τις συμβουλές των καθηγητών ( καθολική χρήση μάσκας, αποστάσεις κτλ).


Β) Η διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και συνεπικουρούμενη από τον σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ΕΠΑΛ Λαγκαδά κατέθεσε αίτημα προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημιουργίας νέου τμήματος «Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας» στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Ένα πάγιο αίτημα αρκετών ετών, καθώς οι ειδικότητες που περιλαμβάνει ενδιαφέρουν πάρα πολλά παιδιά που ως τώρα είναι αναγκασμένα να εγγράφονται στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης με ότι αυτό συνεπάγεται (ταλαιπωρία, έξοδα κτλ). Φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος οπότε ευελπιστούμε πως θα τελεσφορήσει.
Ειδικότητες όπως μας τις ανέφεραν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
1-Αισθητικής Τέχνης
2-Κομμωτικής Τέχνης
3-Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
4-Βοηθός Ιατρικών-Βιολογικών Εργαστηρίων
5-Βοηθός Νοσηλευτή
6-Βοηθός Φυσικοθεραπευτή


Γ) Έγινε δεύτερη δωρεά τεσσάρων (4) οθονών 15 ιντσών, ενός εκτυπωτή και δύο πληκτρολογίων στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά από τον ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και θα χρησιμοποιηθούν στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων και στο τμήμα Πληροφορικής.


Δ) Για τις ελλείψεις των καθηγητών καθώς δέχτηκα αρκετά τηλέφωνα, σας ενημερώνω πως είμαστε ως σύλλογος κοντά στις προσπάθειες της Διεύθυνσης του ΕΠΑΛ για την αναπλήρωση των καθηγητών. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (με αφορά άμεσα και εμένα καθώς έχω δύο γιούς Δευτέρα και Τρίτη και βλέπω τα κενά ) ώστε να επισπεύσουν εφόσον είναι δυνατόν τις προκηρύξεις για τις αναπληρώσεις. Γίνονται τοποθετήσεις αλλά και παράλληλες μετακινήσεις οπότε απαιτείται εκ νέου τοποθέτηση.


Τέλος να επισημάνω πως η ιδιαίτερη κατάσταση που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας απαιτεί απόλυτη ευθυγράμμιση με τις οδηγίες που δίδονται από την
Διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος στον τρόπο πρόληψης καθώς καμία ώρα τηλεμάθησης δεν μπορεί να αναπληρώσει την ώρα φυσικής παρουσίας στο μάθημα ιδιαίτερα για την Τρίτη Λυκείου και τις πανελλαδικές.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για εμάς τους γονείς όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης .


Με ειλικρινή εκτίμηση
Τσιναρίδης Ανδρέας (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων)

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas