Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 09:45

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε στρατόπεδο στο Δρυμό και σε εργοστάσιο στο Λαγκαδά μετά από κρούσματα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε στελέχη και στρατιώτες σε μονάδα στο στρατόπεδο Προκοπίδη στην περιοχή του Δρυμού Ωραιοκάστρου (Άσσηρος).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, ο λόχος Διαβιβάσεων τέθηκε ολόκληρος σε καραντίνα 14 ημερών έπειτα τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε στρατιώτες, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για κρούσματα και σε στελέχη της μονάδας, με τους ύποπτους να έχουν τεθεί σε καραντίνα 7 μερών προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα εμφανίσουν συμπτώματα κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα στο λόχο του ΤΥΠ εντοπίστηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα, τρία σε στελέχη και ένα σε στρατιώτη. Ο στρατιώτης σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, τέθηκε ήδη σε καραντίνα διότι είχε εμφανίσει πυρετό και βήχα, συμπτώματα της νόσου. Τα στελέχη αναμένεται να πραγματοποιήσουν εξετάσεις στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο για τον κορωνοϊό και, σε περίπτωση που είναι θετικοί αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το στρατόπεδο εφάρμοζε και εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού, ενώ έπειτα και τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα κι ενδελεχή έρευνα για την ιχνηλάτηση του φορέα εντός του στρατοπέδου, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για διασπορά του ιού εντός της μονάδος, η οποία στελεχώνεται από εκατοντάδες άτομα.

Σημειώνεται ότι, την Δευτέρα 19/10, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε ότι η δημοτική αστυνομία θα προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους πέριξ της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίπεδο 2 του υγειονομικού χάρτη λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο, βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί, με τον δήμαρχο να «χτυπά» προειδοποιητικό καμπανάκι ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων της επόμενης εβδομάδας.

Ακόμη σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί εργοστάσιο στο Λαγκαδά, καθώς εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lagadas.net, έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα κορωνοιού σε εργοστάσιο που απασχολεί περισσότερους από 150 εργαζόμενους.
Ολοι οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σήμερα σε τεστ κορωνοιού και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
thesstoday.gr
lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas