Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 11:25

2η επιστολή του κ.Τσιναρίδη Ανδρέα προς γονείς και μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά

ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αξιότιμοι Γονείς/Μαθητές

Την Παρασκευή έληξε η κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ Λαγκαδά. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, και κυρίως τους νεαρού μας μαθητές που πρωτοστάτησαν καθώς πρυτάνευσε η λογική και η σύνεση.


Όσο για αυτούς που υποκίνησαν την κατάληψη ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θα μπορούσαν εφόσον θέλουν το καλό των παιδιών μας και την ευημερία τους να προτείνουν τις παρακάτω δράσεις και όχι την κατάληψη.

Εφόσον συστήσετε ομάδες εργασίας:

1-Να δημιουργήσετε στο τμήμα Πληροφορικής καρτέλα με όλα τα εργοστάσια-βιοτεχνίεςμαγαζιά ώστε να γνωρίζουμε την βιομηχανική-βιοτεχνική παραγωγή της περιοχής μας.

2-Να βρείτε τα email όλων αυτών και σε συνεργασία με τους καθηγητές σας να ζητήσετε τις ανάγκες τους για προσωπικό για την επόμενη πενταετία.

3-Να αναζητήσετε ανα ειδικότητα τις επιχειρήσεις για πρόσληψη με το πρόγραμμα της Μαθητείας όσοι τελειώνετε το ΕΠΑΛ (Γ΄) όπου αποκτάτε σε 7 μήνες πτυχίο που σας βάζει άμεσα στην αγορά εργασίας .

4- Να αναζητήσετε ανα ειδικότητα τις μεγάλες επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν πλέον εκτός δημοτικών ορίων που θα γίνουν επενδύσεις τα επόμενα χρόνια ( Φωτοβολταικά πάρκα, φυσικό Αέριο, Ηλεκτροκίνηση, Αντιπροσωπίες αυτοκινήτων., κτλ .) ώστε εφόσον περάσετε σε κάποια σχολή να στείλετε άμεσα το βιογραφικό σας ενημερώνοντας τους πως επιθυμείται με το πέρας των σπουδών σας να εργαστείτε στην επιχείρησή τους.

5- Να συντάξετε όσοι είστε στην Γ΄ Λυκείου λίστες με τις ΔΕΚΟ όπου μπορείτε μετά τις σπουδές σας να κάνετε την πρακτική σας.

6-Να γίνει εισήγηση (έγινε ήδη μία φορά) για την δημιουργία νέων τμημάτων (π.χ υγείας)στο ΕΠΑΛ.


Αυτά και πολλά άλλα θα δώσουν στα παιδιά μας τα εφόδια για το αύριο και όχι οι καταλήψεις.


Όσο για τον covid 19 ενημερωνόμαστε συνεχώς από τους αρμόδιους και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε και κρούσμα να μην έχουμε και την ομαλή λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος να διασφαλίσουμε.


Νεαροί-ές μου. Είμαι πατέρας και ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου όπως και οι γονείς σας. Όλη μου η ενέργεια και η προσπάθεια θα διοχετευτεί στο να αποκτήσετε τα εφόδια που σας παρέχονται αυτή την στιγμή και να πάτε μπροστά. Εφόσον το επιθυμείται ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων είναι ανοικτός για έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.


Με ειλικρινή εκτίμηση
Τσιναρίδης Ανδρέας (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων)


Υ.Γ Δεν χρειάζονται οι αντεγκλήσεις και οι διαξιφισμοί στο «feceboοk». Αυτή την στιγμή προέχει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ώστε να ξεπεράσουμε όσον το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή την κατάσταση.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas