Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 12:29

Διαμαρτυρία για μετάθεση γιατρού της Γερακαρούς στο ΑΧΕΠΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, από κατοίκους του χωριού Γερακαρού Λαγκαδά.
Ρεπορτάζ: Στέλλα Βενέρη

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται καθώς πριν από περίπου 15 ήμερες αποφασίστηκε η μετακίνηση ενός εκ των δυο γενικών γιατρών του χωριού, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Από τις 11.30 π.μ οι κάτοικοι βρίσκονται έξω από τα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, καθώς θεωρούν εντελώς άδικη και χωρίς λόγο τη μετακίνηση του γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Γερακαρούς Μάνου Εμμανουηλίδη, εξαιτίας της οποίας όπως λένε, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, τόσο στη λειτουργία του ιατρείου τους, όσο όμως και στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου στο οποίο υπάγεται αυτό.

«Τιμωρητική» χαρακτηρίζουν τη μετάθεση του γιατρού και ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.

Μέχρι πριν από λίγα λεπτά οι συγκεντρωμένοι έρχονταν αντιμέτωποι με πόρτες κλειδωμένες καθώς οι υπεύθυνοι δεν τους άνοιγαν. Τονίζουν ότι πρώτη φορά τους απαγορεύουν την είσοδο εδώ και 20 χρόνια και ζητούν την απομάκρυνση του διοικητή της ΥΠΕ.

Μεταξύ άλλων απαιτούν τη στήριξη όλων των φορέων του τόπου στον αγώνα τους, λέγοντας «όχι στην εφημεριακή κατάρρευση του Κ.Υ Ζαγκλιβεριου».
«Οι γιατροί δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε πάντα δίπλα τους για το καλό της περιοχής και των ανθρώπων της» αναφέρουν χαρακτηριστικά

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 2.000 υπογραφές από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού Γερακαρού, οι οποίες και κατατέθηκαν στην 4η ΥΠΕ. Η απάντηση που έλαβαν μετά τη συνάντησή τους με την 4η ΥΠΕ λέει ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση του γιατρού έγινε για λόγους εκπαίδευσης και των υπόλοιπων γιατρών.

Δείτε βίντεο για το τι ειπώθηκε στη συζήτηση των μονίμων κατοίκων με τους αρμόδιους της 4ης ΥΠΕ:

 

 
 
 
 
 
 
grtimes.gr
   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas