Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 17:39

30 δημότες συμμετείχαν στις προληπτικές εξετάσεις για τη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

Προληπτικές εξετάσεις για τη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

Τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), διοργάνωσε από 01/09/2020 έως και 02/09/2020 δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.
Υπεύθυνη της εκδήλωσης προληπτικού ελέγχου ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Αθλητισμού Ελισάβετ Κοτσώνη.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον καρδιολόγο Γεώργιο Βογιατζή, ο οποίος έκανε προληπτικό έλεγχο σε όλο το τμήμα της αορτής όπως και άλλες εξετάσεις (καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης κ.α.). Εξετάστηκαν συνολικά 30 δημότες εκ των οποίων οι τέσσερις (4) είχαν ύποπτα ευρήματα. Συστήθηκαν περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο ή επανέλεγχος σε 6 μήνες.

Στη σημαντική αυτή δράση για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των δημοτών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και με την ιδιότητα του ιατρού καρδιολόγου. Όπως τόνισε το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι ένας σιωπηλός εχθρός για την υγεία των ανθρώπων και μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Για το λόγο αυτό επισήμανε την αναγκαιότητα της πρώιμης και έγκαιρης διάγνωσης όπως και τη σημασία της κατάλληλης εκτίμησης των παθολογικών ευρημάτων καθώς η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή ακόμη και να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα.«Προτεραιότητα του Δήμου Λαγκαδά παραμένει η υγεία και η ποιότητα ζωής των δημοτών. Οι δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου θα συνεχιστούν από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαγκαδα και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas