Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 17:18

Η εμπειρία της πτήσης πάνω από το Λαγκαδά. Γράφει η Ευαγγελία Ξώνη

ΠΤΗΣΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΠΤΗΣΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

SX-AVP: κωδικός Wi-Fi, ρούτερ ή το PIN κάποιας κάρτας;
Κι όμως, όχι. Είναι ο κωδικός για να δεις από ψηλά την τόσο τακτοποιημένη γη, να περάσεις δίπλα από ένα σύννεφο (ποτέ από μέσα, όπως λένε οι πιλότοι) και να νιώσεις ένα ευχάριστο μικρό κενό στο στομάχι.


SX-AVP είναι λοιπόν, το όνομα, το αναγνωριστικό ενός αεροπλάνου Τσέσνα (Cessna) που ανήκει στην Αερολέσχη Θεσσαλονίκης - Thessaloniki Aeroclub. Με πιλότο τον εξαίρετο, ικανό και έμπειρο Haris Andronis, έχεις την ευκαιρία να ζήσεις κάτι μοναδικό: μια εντελώς ιδιωτική πτήση πάνω από το Κολχικό και την ευρύτερη επαρχία Λαγκαδά, εκεί όπου βρίσκεται και η έδρα της Αερολέσχης.


Και δεν είναι μια απλή πτήση! Έχει κι αυτή το μάθημά της. Πρώτα σου εξηγεί ο Χάρης όλα τα όργανα που βλέπεις στο πιλοτήριο: πώς να μετράς το ύψος, την κλίση του αεροπλάνου, την κατεύθυνση, την ταχύτητα, την επιτάχυνση. Βλέπεις τον τεχνητό ορίζοντα και πολλά, μα πάρα πολλά μικρά ή μεγάλα κουμπιά. Όχι για να σε μπερδεύουν, αλλά για να σου θυμίζουν πόσο ασφαλής είναι η πτήση σου. Επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου, άδεια πτήσης, τελευταίος έλεγχος καμπίνας, δοκιμή κινητήρα, απογείωση και είσαι στον αέρα!


Αυτό ήταν. Ο αιθέρας είναι πια δικός σου. Με ταχύτητα που αυξάνεται σταδιακά και ομαλά, ανεβαίνεις και αφήνεις πίσω σου τα πάντα: δρόμους, γη, σκέψεις. Όλα γίνονται μικρά, μακρινά, σύντομα. Δεν υπάρχει απόσταση. Γίνονται μια απλή και μόνη ευθεία. Βλέμμα σταθερό, αχόρταγο από ορίζοντα και γαλάζιο. Καρδιοχτύπι, ενθουσιασμός, δυσκολία να συνειδητοποιήσεις που βρίσκεσαι. Μόνο όταν αγγίζεις το χειριστήριο και νιώθεις πώς είναι η αίσθηση να πιλοτάρεις, αφήνεις την αδρεναλίνη να σε απογειώσει και ένα πλατύ χαμόγελο να σε κυριεύσει.
Μια στιγμή, μια ώρα, μια μέρα που μετράει για 10!


Συνήθως αφήνουμε τις σκέψεις μας να ταξιδεύουν, να φεύγουν και να πετούν μονάχες τους. Τι λες; Έστω και μία φορά θα τις συνοδέψεις;

Της Ευαγγελίας Ξώνη

Copywriter | Content Marketing | Freelancer

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas