Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 18:15

Λαγκαδάς : Η προ διμήνου έκκληση στο Καβαλάρι για τον χείμαρρο

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙ

Η αγωνιώδης επιστολή της προέδρου του Καβαλαρίου για την κατάσταση στον ξεροπόταμο της περιοχής που τελικά προξένησε τη μεγάλη καταστροφή

Τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει πριν από δύο και πλέον μήνες η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Καβαλαρίου Γεωργία Μιχαηλίδου για την κατάσταση στον ξεροπόταμο Καρίπτσα που λόγω της θεομηνίας την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε τρομερές καταστροφές στην περιοχή.

Με επιστολή της προς τον δήμο Λαγκαδά και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η κ. Μιχαηλίδου στις 27 Μαΐου είχε επισημάνει ότι η κοίτη του ξεροπόταμου χρήζει άμεσου καθαρισμού από απομάκρυνση φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά, καλάμια κ.τ.λ.) διότι σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας οικιών».
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Καβαλαρίου το συγκεκριμένο ποτάμι «έχει υποστεί αποφράξεις από θάμνους, δέντρα, καλάμια και μεταφερόμενα στερεά υλικά κατά μήκος σχεδόν της εκτάσεώς του , εντός ου οικισμού με ενδεχόμενη συνέπεια οι αποφράξεις αυτές να αποτελούν βασική αιτία πλημμυρών οικιών,. Επιπλέον οι αποφράξεις αυτές εκτός του ότι δίνουν αντιαισθητική και απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης αποτελούν εστίες μόλυνσης και πυρκαγιών υψηλού κινδύνου».

Μάλιστα στην επιστολή της η πρόεδρος της ΤΚ Καβαλαρίου είχε επισυνάψει και σχετικές φωτογραφίες ζητώντας τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ποταμιού εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Σε απάντησή της η Περιφέρεια ανέφερε ότι το ζήτημα είναι γνωστό, ωστόσο επισήμανε ότι η σύνταξη μελέτης για τον καθαρισμό θα πάρει περίπου έναν χρόνο.

Όμως κατέστησε σαφές ότι ο δήμος Λαγκαδά έχει την αρμοδιότητα να καθαρίσει τα συγκεκριμένα υδατορέματα που βρίσκονται εντός της αρμοδιότητάς του, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλου μεγέθους καταστροφή προ ολίγων 24ώρων.

www.voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas