Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 17:12

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πλημμυρισμένες περιοχές του Λαγκαδά

ΚΚΕ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΚΕ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΚΕ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Τις πλημμυρισμένες περιοχές του Λαγκαδά επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 7/8/2020 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή.
Σε δήλωση του ο Γιάννης Δελής τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «με τη σημερινή μας επίσκεψη στο Καβαλάρι, στο Περιβολάκι και στο Λαγκαδά διαπιστώσαμε αυτό που γνωρίζαμε από το πρωί σήμερα, τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη αυτή η περιοχή από τη χθεσινή νεροποντή, πολλοί άνθρωποι έχασαν το βιος τους. Πλημμύρισαν τα σπίτια τους κινδύνευσαν άνθρωποι χθες το βράδυ, είχαμε και τέτοια περιστατικά απεγκλωβισμούς από την Πυροσβεστική.


Σημείωσε ότι «ήταν μία πολύ δύσκολη, μία εφιαλτική νύχτα για την περιοχή. Αυτό που αποδεικνύεται για άλλη μία φορά είναι η γύμνια των υποδομών και η απουσία οποιασδήποτε έννοιας αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης σε μία περιοχή με πολλά νερά, με λίμνη, που θα πρεπε εδώ τα αντιπλημμυρικά έργα να είναι προτεραιότητα». Τόνισε πως «αυτό που μπαίνει τώρα ως άμεσο ζήτημα είναι καταρχήν να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι, να αποζημιωθούν για το βιος τους, για τα σπίτια τους, για ό,τι είχαν και δεν είχαν». Πρόσθεσε ότι «θα χρειαστούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης και βεβαίως ένα σχέδιο γενικότερο. Την ευθύνη εδώ την έχει η Περιφέρεια ή και η Πολιτεία έτσι ώστε και η περιοχή εδώ, όπως και σε όλες τις περιοχές, τα έργα αυτά θα πρέπει να έχουν ένα γενικότερο σχεδιασμό, δεν μπορούν να γίνονται τοπικά, και μόνο έτσι ώστε θα προστατευτούν και θα είναι θωρακισμένες αυτές οι περιοχές απέναντι σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο».

Το Γραφείο Τύπου
της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas