Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 10:46

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την κατάσταση στο Λαγκαδά - 170 κλήσεις - Απεγκλωβίστηκαν 19 άτομα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Συνολικά 19 ατόμα χρειάστηκε να απεγκλωβίσει από σπίτια και αυτοκίνητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Λαγκαδά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα τα ξημερώματα.
Επίσης η Πυροσβεστική δέχθηκε 160 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:
"Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κεντρική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας, στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. ΛΑΓΚΑΔΑ (Δ.Κ.ΛΑΓΚΑΔΑ, Τ.Κ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Τ.Κ. ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ, Τ.Κ.ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ, Τ.Κ. ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ).

Συγκεκριμένα:

Επιχείρησαν: 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό και μια διασωστική λέμβο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε έως Ω/12:00 της 07.08.2020

 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ ενέργειες έγιναν έως τώρα σε 40 από αυτές και

 10 κλήσεις για παροχή βοηθείας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο: 15 άτομα από τις οικίες τους καθώς και 4 ακόμη από τα οχήματα τους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη 06 Αυγούστου 2020 από την Ε.Μ.Υ. θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (09.08.2020).

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr".
thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas