Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 17:05

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦοΔΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟ ΣτΕ

ΜΕΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΜΕΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΜΕΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Για την προσφυγή των συλλόγων και κοινωνικών φορέων της περιοχής Λαγκαδά κατά της χωροθέτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δ. Τομέα Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ τοποθετήθηκε, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης.

Στη σχετική του ανακοίνωση τονίζει:

« Σεβόμαστε απόλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για προσφυγή στο ΣτΕ και θα σεβαστούμε και την απόφαση του ανωτάτου δικαστικού οργάνου.
Παράλληλα θέλουμε να επισημάνουμε ότι εμείς ως περιφερειακός φορέας της αυτοδιοίκησης υλοποιούμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ( ΠΕΣΔΑ) στο επίπεδο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των περιφερειακών θεσμικών οργάνων.

Με σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες προχωρήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε στην αντίστοιχη μελέτη της χωροθέτησης των ΜΕΑ στο νομό Θεσσαλονίκης – μια δυτικά και μία ανατολικά – την οποία η Περιφέρεια έλαβε υπόψη εγκρίνοντας τις σχετικές τοποθεσίες.

Στόχος μας είναι η ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των έργων προκειμένου να περάσουμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Παράλληλα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ενημερωτικό κύκλο εκδηλώσεων από τον Σεπτέμβριο προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και οι ενδιαφερόμενοι φορείς για όλες τις παραμέτρους των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων όπως άλλωστε κάναμε με όλα τα έργα που έχουμε υλοποιήσει ως φορέας μέχρι τώρα».
thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas