Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 11:54

Παράπονα απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λαγκαδά προς τον Δήμο

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Επίσημο δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Λαγκαδά που αφορά την μη εκπροσώπηση του δήμου στη χθεσινή συνέλευση και την γενικότερη στάση του απέναντι στους επαγγελματίες του δήμου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροεπαγγελμα-τοβιοτεχνών του δήμου Λαγκαδά. Κύρια θέματα ήταν η ενημέρωση, από εκπρόσωπο του Α.Τ. Λαγκαδά, όλων των καταστημάτων σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται λόγω της υγειονομικής κρίσης και ενημέρωση από εκπρόσωπο του δήμου Λαγκαδά για την ανανέωση των αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και τις νέες ρυθμίσεις ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Δυστυχώς, κανείς εκπρόσωπος του δήμου ή των υπηρεσιών του δεν παραβρέθηκε στην συνέλευση, απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τους επαγγελματίες του τόπου και τις οικογένειες τους.

Μέχρι σήμερα 10 Ιουνίου 2020 ο δήμος Λαγκαδά

Δεν έχει απαντήσει σε κανένα έγγραφο του Επαγγελματικού Συλλόγου που έχει αποσταλεί και αφορά ζητήματα λειτουργίας των επιχειρήσεων, αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και οικονομικών θεμάτων, αλλά ούτε και στις εμπεριστατωμένες προτάσεις του συλλόγου μας.

Δεν έχει ανανεώσει τις άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων σε ολόκληρο το Δήμο Λαγκαδά για το έτος 2020 και ουδείς γνωρίζει πότε και εάν αυτό πραγματοποιηθεί.

Δεν έχει ενημερώσει σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και τις διαδικασίες που προβλέπονται

Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης του Λαγκαδά.

Σε μια περίοδο κρίσιμα δύσκολη για τον επαγγελματικό κόσμο, όταν το κεντρικό κράτος θεσμοθετεί ευνοϊκότερες ρυθμίσεις και οι υπόλοιποι δήμοι ανά τη χώρα ολοκληρώνουν ήδη τις σχετικές παρεμβάσεις τους, στο δήμο Λαγκαδά, συζητάμε ακόμη για τα αυτονόητα, αυτά που έπρεπε να έχουν τελεσφορήσει μήνες πριν.

Για ακόμη μια φορά ζητάμε από τη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά, θεσμική ενημέρωση και διαβούλευση πριν οποιαδήποτε λήψη απόφασης μας αφορά άμεσα αλλά και σαφές σύντομο χρονοδιάγραμμα επίλυσης των ζητημάτων του κλάδου που λιμνάζουν μήνες τώρα.

Από το ΔΣ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas