Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 11:12

Συνέντευξη του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, στην εκπομπή "Επικαιρότητα live" της Tv100 για τη ΜΕΑ Δυτικού Τομέα

MEA TAXMATZIDHS MEA TAXMATZIDHS ΜΕΑ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε τη χωροθέτηση του έργου της ΜΕΑ στο Δήμο Λαγκαδά και κινούμε όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες. Όσο καλό και χρήσιμο έργο κι αν είναι η δημιουργία μιας ΜΕΑ, όπως αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τον Περιφερειακό και Εθνικό σχεδιασμό, δε θα έπρεπε να επιλεγεί ο Λαγκαδάς γιατί είναι μια επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή. Το προηγούμενο της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που άφησε, δικαιολογημένα εγείρει τις ανησυχίες των δημοτών μας, τις οποίες αφουγκραζόμαστε και συντασσόμαστε μαζί τους».

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης μιλώντας στην εκπομπή "Επικαιρότητα live" της Tv100 αναφορικά για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα και τη χωροθέτησή της στο Δήμο Λαγκαδά. Ο κ. Ταχματζίδης ξεκαθάρισε, για μια ακόμη φορά, τη στάση που τηρεί η Δημοτική Αρχή έναντι του έργου, επανέλαβε τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε, από την πρώτη στιγμή των εξελίξεων και τόνισε πως για να γίνει ισομερής κατανομή του περιβαλλοντικού βάρους θα πρέπει να επιλεγεί άλλος δήμος του Δυτικού Τομέα της Θεσσαλονίκης..

Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις του Δήμου Λαγκαδά, όπως και ανεξάρτητες φωνές, καλώς αντιδρούν στην κατασκευή της ΜΕΑ, αλλά τα «βέλη» πρέπει να στρέφονται προς στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΦΟΔΣΑ που έχουν όλη την ευθύνη του σχεδιασμού, της επιλογής του χώρου και τελικά της υλοποίησης του έργου αυτού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas