Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 10:24

Φωταγώγηση Δημαρχείου Λαγκαδά για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου Λαγκαδά σε κόκκινο χρώμα τίμησε ο Δήμος Λαγκαδά τη φετινή Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και για την ασφάλεια όλων των πολιτών, ο Δήμος Λαγκαδά συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων φωτίζοντας συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου με κόκκινο χρώμα, το οποίο αντιπροσωπεύει το αίμα των χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής μισαλλοδοξίας.

Η φωταγώγηση του Δημαρχείου Λαγκαδά έγινε τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 08.00μ.μ.

«Μπορεί οι φετινές εκδηλώσεις να βρίσκονται στη σκιά της πανδημίας η ιστορική μνήμη όμως είναι ζωντανή και άσβεστη για τα χιλιάδες αθώα θύματα των συστηματικών διώξεων και σφαγών που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου, όπως και άλλοι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, από το κίνημα των νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ» τονίζει ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και επισημαίνει:

«Όσοι έχουμε ρίζες από τον μαρτυρικό Πόντο, δεν ξεχνούμε. Οι πληγές από την τουρκική βαρβαρότητα δεν κλείνουν. Η φωταγώγηση του Δημαρχείου είναι ένα χρέος τιμής απέναντι στους προγόνους μας και μια συμβολική πράξη που υπενθυμίζει το διαρκή αγώνα για την ηθική δικαίωση και την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας».

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas