Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 07:36

Έντονες διεργασίες στο Δήμο Λαγκαδά για το ζήτημα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων - Αντιδράσεις φορέων

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για την κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα διοικητικά όρια τπυ Δήμου Λαγκαδά, τόσο από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και από περιβαλλοντικούς φορείς.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Δημαρχείο Λαγκαδά ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης συγκαλεί ενημερωτική συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων και ο πρόεδρος του περιφερειακού ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, είναι η επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΦοΔΣΑ για όλα τα θέματα που αφορούν το έργο της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Παράλληλα ο περιβαλλοντικός φορέας "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ" εντείνει την πίεση αναρτώντας τα παρακάτω:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ...

Στην απάντηση της Δ/Περιβάλλοντος στο παρακάτω συνημμένο της Διαύγειας αναφέρεται ότι η Δ/νση της Πολεοδομίας του Δήμου Λαγκαδά δίνει βεβαίωση για την χρήση γης για την κατασκευή της Μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων.
Γιατί ο Δήμαρχος Λαγκαδά, ενώ το ήξερε εδω 7 μήνες από την στιγμή που ήρθε το έγγραφο στην Πολεοδομία, επέμενε στις ερωτήσεις μας αλλά και των δημοτικών παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τελευταία την Τετάρτη 13/05 ότι, δεν γνωρίζει τίποτα και δεν έχει επίσημη ενημέρωση ;
Επίσημη ενημέρωση όφειλε να ζητήσει η Δημοτική Αρχή από την στιγμή που ζητάνε μέρος της γης της και να το γνωστοποιήσει σε όλους.
Σε τι αποσκοπούσε κρύβοντας όλο αυτό το διάστημα τα σχέδια του ΦοΔΣΑ για την μονάδα;
Να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον κόσμο και την αντιπολίτευση; Να το παρουσιάσει ως τετελεσμένο με την δικαιολογία ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα τώρα πια ;
Μπορεί να κάνει πάρα πολλά αν θέλει !
Η χωροθέτηση της μονάδας είναι στα όρια του Δήμου Λαγκαδά- όχι Λαχανά όπως έγινε με τον ΧΥΤΑ - και αν γίνει θα είναι γιατί θα το δεχτεί ο Δήμος Λαγκαδά, για κανέναν άλλο λόγο !!!
Δεν θα το αφήσουμε να περάσει Δίπλα σε μια τέτοια μονάδα γίνονται και οι μονάδες καύσης, αυτό δεν είναι κρυφό, αναφέρεται μέσα στο πρόγραμμα του ΦοΔΣΑ Ότι και να μας πει ο πρόεδρο του για να μας πείσει, ξέρουμε ότι τα γραπτά άλλα λένε.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas