Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 07:50

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ: Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι «Νέοι» Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνουν δράση

ΔΣ ΝΕΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΣ ΝΕΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Νέοι και Νέες του Δήμου Λαγκαδά στελέχωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, ώστε να συνεχίσουν τη συμμετοχή στα τεκταινόμενα του Δήμου Λαγκαδά και την ενασχόληση με τα ζητήματα και τα προβλήματα του τόπου μας.

Μετά από μιαιδιαίτερα παραγωγική χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Λαγκαδά επαναστελεχώθηκε, ανανεώθηκε με φρέσκο ανθρώπινο δυναμικό –πλάι βέβαια στην εμπειρία των παλιών μελών- και ξεκίνησε δυναμικά τη νέα του θητεία. Σκοπός παραμένει ο ίδιος: Το ΔΣ Νέων φιλοδοξεί να αποτελέσει το δίαυλο μεταξύ των προβληματισμών/ιδεών των Νέων και της Διοίκησης του Δήμου μας. Παράλληλα οργανώνει και διεκπεραιώνει, σε άριστη συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, εθελοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.


Παραμένοντας, λοιπόν, προσηλωμένοι στους στόχους και τους σχεδιασμούς του εγχειρήματος, νέοι και νέες από 16 έως 30 ετών, κάτοικοι του Δήμου μας, εντάχθηκαν εθελοντικά στις τάξεις του συμβουλευτικού αυτού θεσμικού οργάνου με ώστε να προωθήσουν τις απόψεις της νεολαίας πάνω στα αυτοδιοικητικά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Σκοπός τους, ο εμπλουτισμός της ατζέντας με νέες ιδέες και σχέδια αλλά και η ολοκλήρωση των δράσεων που δρομολογήθηκαν πέρυσι.

Και δεν ήταν λίγα αυτά που καταφέραμε στην προηγούμενη μας θητεία. Μεταξύ πολλών άλλων διοργανώσαμε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Θεσσαλονίκης σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη συμμετοχή των Νέων στα κοινά, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο Τρικαίων και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στα ζητήματα της οργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήσαμε, με τη συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης , προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «η Μπάντα», του Νίκου Ασλανίδη και τρέξαμε στο μαραθώνιο του προγράμματος Ελπίδα στο Ωραιόκαστρο. Παράλληλα, βρίσκονταιεν εξελίξει τρία βασικά projectτου Συμβουλίου∙ ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας με την οργάνωση φιλανθρωπικής συναυλίας, προωθούμε την ανακύκλωση μέσω κινητοποίησης των δημοτών και τροφοδοσίας του Πάρκου Ανακύκλωσης με ανακυκλώσιμα υλικά και συμβάλλουμε στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη δημιουργία, σε στενή συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού και τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη, ενημερωτικού εντύπου/λευκώματος με τα πολιτιστικά μας μνημεία και αξιοθέατα.


Εν όψει ,λοιπόν, της νέας θητείας και με τις παραπάνω δράσεις να έχουν δρομολογηθεί, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν Νέοι και Νέες από κάθε γωνιά του Δήμου μας. Έτσι στις 22 και 23 Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στα workshops και ενημερώθηκαν για τους σκοπούς , τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Συμβουλίου ώστε να συμμετάσχουν στην πρώτη Τακτική Συνέλευση του ΔΣ Νέων στις 7 Μαρτίου∙ εκεί, οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι σήκωσαν τα μανίκια και έσκυψαν πάνω από τα προβλήματα του τόπου, διατυπώνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αναδείχθηκε επίσης με εκλογές η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου με πρόεδρο τον κ. Αντώνη Αδαμίδη.


Αλλά η λειτουργία του οργάνου δεν επηρεάστηκε ούτε από την κρίση που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Εργαστήκαμε εντατικά μέσω τηλεδιασκέψεων πραγματοποιώντας τα τελευταία ενημερωτικά workshopsγια τα νέα μέλη και καταρτήσαμε εξ αποστάσεως το νέο Μητρώο Μελών: ακόμα και όταν μένουμε σπίτι συνεδριάζουμε και δραστηριοποιούμαστε.
« Η ομάδα αυτή αποτελείται από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να σηματοδοτήσουν σπουδαίες αλλαγές για το Δήμο μας και για το μέλλον μας, είναι καθαρή και αστιγμάτιστη, έχει την ορμή να προσφέρει με ανιδιοτέλεια και να δημιουργήσει. Διότι η συλλογικότητα και η συνεργασία μόνο δημιουργία μπορούν να φέρουν»

Αδαμίδης Αντώνης, Πρόεδρος

«Η ισχύς εν τη ενώσει! Αυτό είναι το μήνυμα για τη νέα χρονιά, με δημιουργικότητα και δράση !»

Παπαδόπουλος Ιορδάνης, Αντιπρόεδρος


« Για δεύτερη χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων καλείται να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο: την εξυπηρέτηση και προώθηση της νεανικής συμμετοχικότητας στο πολιτικό γίγνεσθαι. Στόχος της νέας θητείας είναι η διατήρηση του κεκτημένου μας και η αύξηση της δυναμικής μας»
Ιωαννίδης Πασχάλης, Γραμματέας


«Ο Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε : ‘’ γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο’’… έτσι κι εμείς ξεκινήσαμε από τα μικρά, το Δήμο μας, και ίσως καταφέρουμε και τα μεγάλα… σκεφτόμαστε, ερευνούμε, ονειρευόμαστε, επιμένουμε… Αγκαλιάστε μας να πάμε παραπέρα!
Σιώπη Γεωργία, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής

« Οι Δημοκρατίες βασίζονται στους συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες, κι εμείς ως οι νέοι του τόπου μας, αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία στους εαυτούς μας ώστε να γίνουμε τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας του αύριο που μας ξημερώνει»
Τσακαλίδης Θανάσης, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής

Δελτίο Τύπου από την Εκτελεστική Επιτροπή ΔΣ Νέων του Δήμου Λαγκαδά.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Αδαμίδης Αντώνης - Πρόεδρος
Παπαδόπουλος Ιορδάνης – Αντιπρόεδρος
Ιωαννίδης Πασχάλης - Γραμματέας
Σιώπη Γεωργία – Μέλος
Παπατριανταφύλλου Χαρίτων - Μέλος
Τσακαλίδης Θανάσης – Μέλος

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (όπως προέκυψαν από αλφαβητική σειρά):
Αδαμίδης Αντώνης
Αγγελούδη Ελένη
Αγραφιώτης Φώτιος
Αλτή Μαρία-Έλλη
Αντωνίου Κωνσταντίνος
Γκιοϊλές Σπυρίδων
Γκουντούδης Χρήστος
Γρηγορούδης Ιωάννης
Δέδες Χρήστος
Δημητριάδου Ζωή Ελισάβετ
Ιωαννίδης Πασχάλης
Καραγιάννης Δημήτριος
Κεχαγιάς Δημήτριος
Κιοσές Αστέριος
Κουτσουράς Εμμανουήλ
Κώστας Βασίλειος
Λαριση Μαρία
Λαρίσης Άγγελος
Λέτσιος Μιχαήλ
Λεώνωβ Ηλίας
Μαλτέζου Μανώλια
Μότσος Δημήτριος
Ναυρόζογλου Παναγιώτα
Ντινέλης Θωμάς Παγώνης
Ουσταγιαννιδης Δημήτρης
Παναγιωτίδης Ανδρέας Πολύκαρπος
Παναγιωτούδη Ειρήνη
Παπαδόπουλος Ιορδάνης
Παπαδοπούλου Ελένη
Παπατριανταφύλλου Χαρίτων
Πασχαλίδου Ελένη
Πασχαλίδου Μαλαματή
Πέγος Στέλιος
Ρωσιδου Αναστασία
Σιδηράς Τριαντάφυλλος
Σιώπη Γεωργία
Τάνης Βασίλειος
Τσακαλίδης Αθανάσιος
Τσάντης Αλέξανδρος
Τσίτσιος Πέτρος
Φλωρινούδης Διονύσιο

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (όπως προέκυψαν με αλφαβητική σειρά):
Αναγνώστου Δημήτριος
Κιολές Κωνσταντίνος
Κούμπια Ελένη
Μπινιχάκης Εμμανουήλ
Πατμανίδης Σάββας
Τάκας Γεώργιος
Ταχτσίδης Γεώργιος

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas