Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 18:11

Θέλω να δουλέψω ως Γραμματέας. Τι πρέπει να γνωρίζω;

working-team working-team business

Η θέση της γραμματείας είναι μία πολύ σημαντική θέση σε μια επιχείρηση, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι αυτή, γιατί έχει πολλές αρμοδιότητες και άρα πολλές απαιτήσεις και πολλές ευθύνες.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό ο Γραμματέας να έχει γνώσεις και δεξιότητες σε διαφορετικά αντικείμενα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά και να διαχειριστεί με επιτυχία τις διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Εφόσον κάποιος επιθυμεί να εργαστεί ως γραμματέας, είναι απαραίτητο να γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα (ορθογραφία, γραμματική, σύνταξη), όπως επίσης και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.

Επίσης, δεδομένη θεωρείται και η καλή γνώση Η/Υ, όσον αφορά τουλάχιστον τις βασικές δεξιότητες στην Πληροφορική, ώστε να μπορεί να συντάσσει με σχετική ευκολία κείμενα, να καταγράφει και να επεξεργάζεται δεδομένα, να διαχειρίζεται την ηλεκτρονική αλληλογραφία κλπ.

Απαραίτητο προσόν θεωρείται και η γνώση χρήσης προγραμμάτων εμπορικής διαχείρισης (erp) γι’ αυτό και ζητείται από τους υποψηφίους στις αγγελίες εύρεσης εργασίας.

Είναι αυτά αρκετά;

Αν έχετε στείλει ήδη το βιογραφικό σας σε διάφορες αγγελίες εύρεσης εργασίας και έχετε περάσει και τη διαδικασία της συνέντευξης επιλογής, τότε σίγουρα θα διαπιστώσατε ότι όχι, δεν είναι αρκετά.

Εκτός από τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και τις γνώσεις, ο γραμματέας πρέπει να έχει αναπτύξει εκείνα τα στοιχεία της προσωπικότητάς του που θα τον βοηθήσουν να μπορεί να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τον κόσμο, να συνεργάζεται με τους συναδέρφους του και να έχει την ευελιξία να διαχειρίζεται δύσκολες και πολύπλοκες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ένα τηλεφώνημα δυσαρέσκειας από κάποιον πελάτη ή μια αντιπαράθεση με τους συνεργάτες.

Επομένως, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, το ομαδικό πνεύμα, η οργανωτικότητα είναι στοιχεία απαραίτητα και όποιος ενδιαφέρεται να εργαστεί ως γραμματέας θα πρέπει να τα καλλιεργήσει και να τα αναπτύξει.

Για να αποκτήσετε όλα τα απαραίτητα προσόντα αλλά και για να αναπτύξετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, παρακολουθήστε το ολοκληρωμένο Σεμινάριο Γραμματειακής Υποστήριξης – Υπάλληλος Γραφείου που σχεδίασε το #expertindanas και καλύπτει όλους τους εργασιακούς τομείς της θέσης του γραμματέα:

​-Οργανωτικές & Επικοινωνιακές δεξιότητες

-Ψηφιακές δεξιότητες

-Τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης

-Εμπορική Διαχείριση ​

-Παρουσίαση Επιχείρησης στο Διαδίκτυο

Μάθε περισσότερες πληροφορίες και κράτησε τη θέση σου στο Σεμινάριο Γραμματειακής Υποστήριξης – Υπάλληλος γραφείου για να αποκτήσεις όλα τα προσόντα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas