Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 07:50

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ ΣΤΙΣ Δ.Ε: ΚΑΛΛΙΝΔΟΙΩΝ, ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΑΣΣΗΡΟΥ, ΛΑΧΑΝΑ, ΣΟΧΟΥ, ΒΕΤΡΙΣΚΟΥ

ΤΕΒΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΤΕΒΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΕΒΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εταίρος: ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: ΚΑΛΛΙΝΔΟΙΩΝ, ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΑΣΣΗΡΟΥ, ΛΑΧΑΝΑ, ΣΟΧΟΥ, ΒΕΤΡΙΣΚΟΥ

Ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης στις παρακάτω Δημοτικές Ενότητες για δύο περίπου ώρες:

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 10:00 στην κεντρική πλατεία Ζαγκλιβερίου.
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 12:00 στην κεντρική πλατεία Γερακαρούς.
Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 10:00 στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ στην Άσσηρο.
Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 12:00 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Λαχανά.
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 10:00 στην κεντρική πλατεία Σοχού.
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 12:00 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Βερτίσκου
1η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Κοινωνικοποίηση παιδιών»:

Βασικός άξονας της ενημέρωσης θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο VAN θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η κινητή μονάδα (VAN), θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως Domino, φιδάκι, γκρινιάρης, jenga, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

2η επιτόπια δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης «Υγεία και υγιεινή διατροφή»:

Βασικός στόχος της επιτόπιας δράσης της κινητής μονάδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Το VAN θα βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα και θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από την νοσηλεύτρια και διαιτολόγο/ διατροφολόγο. Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους, τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Έπειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, οδοντικό νήμα) και υγιεινά σνακ.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas