Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 11:17

Αγώνας βουνού στα Πετροκερασα ένα από τα ομορφότερα χωριά της Θεσσαλονίκης

ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων, διοργανώνει τον «2ο Αγώνα Βουνού –Ομβριανός» σε πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής των Πετροκεράσων.

Η διαδρομή είναι περίπου δέκα πέντε (15) χλμ. και αποτελείται κυρίως από πανέμορφα ορεινά μονοπάτια, τα οποία καλύπτουν το 80% της διαδρομής

Ο αγώνας θα διέλθει από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδεις εκτάσεις με καστανιές, οξιές και βελανιδιές, ρυάκια, δέντρα που σκεπάζουν τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο, φυσικές πηγές).

Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και σε κάποια σημεία απαιτεί από τους δρομείς μια σχετική εμπειρία κίνησης σε ορεινό μονοπάτι.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν δυο σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών (σταθμός πηγής «Μακροκοπάνα» και σταθμός πηγής «Μπουζουγλή») στους οποίους θα υπάρχουν μπουκαλάκια νερού, ισοτονικά ποτά, μπανάνες και σταφίδες ,για τους περίπου 300 αναμενόμενους να συμμετέχουν αθλητές από ολόκληρη την χώρα, και από το εξωτερικό!

Τα Πετροκέρασα

Τα Πετροκέρασα είναι ένας από τους πολύ λίγους εναπομείναντες παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς της χώρας, από τους παλαιότερους ιστορικά, και σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη-Χολομώντα.

Παραγωγοί του χωριού μαζί με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα της γης μας: κάστανα, ρόδια, μήλα, φλαμούρι, ρίγανη, μέλι, τσίπουρο, κρασί, γλυκά κουταλιού, λικέρ, κ.ά.

Με μια ιστορία που καταγράφεται από τον 17ο αιώνα,τα Πετροκέρασα βρίσκονται σε απόσταση 44 μόνο χιλιομέτρων από την Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης (από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στρίβετε στα Βασιλικά προς Περιστερά – Λιβάδι. Πριν φθάσετε στο Λιβάδι στρίβετε προς Πετροκέρασα) ή 48 χιλιομέτρων από την Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης (από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στρίβετε στην Γερακαρού προς Ζαγκλιβέρι. Μόλις μπείτε στο Ζαγκλιβέρι στρίβετε προς Αδαμ – Πετροκέρασα). Και οι δυο διαδρομές είναι ασφαλτοστρωμένες.

Η πλούσια βλάστηση της περιοχής κυριαρχείται από καστανιές, οξιές και βαλανιδιές ,ενώ σε αρκετά σημεία υπάρχουν εγκαταστάσεις για πικ-νικ, καθώς και διαδρομές για πεζοπορία και mountain bikes.Για περισσότερες πληροφορίες για τα Πετροκέρασα (γεωγραφικές, ιστορικές, ήθη και έθιμα,κλπ)μπορείτε αν το θέλετε, να επισκεφτείτε το site του τοπικού συλλόγου www.omvrianos.gr ή/και την σελίδα στο facebook : omvrianos petrokeraswn.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas