Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 11:00

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ «ΣΥΝ(+)ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΥΓΕΙΑ

Άκρως ενδιαφέρον και χρήσιμο χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες το εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2019 και διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Παιδείας (Υ.Κ.Π.A.Α.Π.) του ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ σε συνεργασία με την εταιρεία LEVER A.E., στο πλαίσιο του έργου HEALTH CARE CENTRE.

Το εργαστήριο διεξήχθη από τους ιατρούς-εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, Αθανασία Τσιουπλή και Απόστολο Χατζημιχαηλίδη. Περιλάμβανε τρεις (3) ενότητες εργαστηρίου σε θέματα πρόληψης υγείας όλων των ηλικιών, συγκεντρώνοντας έντονο ενδιαφέρον.
Το εργαστήριο διακρίθηκε σε δύο μέρη: θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου αφορούσε στην θεωρητική εκπαίδευση των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα στην κατανόηση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην τεχνική βασικής υποστήριξης ζωής αλλά και στις έννοιες του πνιγμού και της πνιγμονής, δηλαδή της απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου ακολούθησε πρακτική εφαρμογή των όσων παρουσιάστηκαν στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτές, με τη χρήση διαφόρων σεναρίων, εκπαιδεύσαν τους συμμετέχοντες στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αλλά και στην τεχνική που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση περιστατικού πνιγμονής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν από το ΕΚΑΒ πιστοποίηση παροχής πρώτων βοηθειών.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης «ΣΥΝ(+)ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ για την Υγεία» που υλοποιεί η ΥΚΠΑΑΠ μαζί με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, σε συνεργασία με το Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολίτών των Δήμων Λαγκαδά και Χαλκηδόνος σε θέματα πρόληψης, αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το έργο HEALTH CARE CENTER υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas