Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 16:14

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΚΠΑΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών θα διοργανωθεί στις 17 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο της Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης «ΣΥΝ(+)ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ για την Υγεία»που πραγματοποιείη Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Παιδείας (Υ.Κ.Π.A.Α.Π.) του ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ και το Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Το Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο της ΥΚΠΑΑΠ, ώρες 9:00 – 12:30. Θα είναι ανοιχτό και δωρεάν για όλο το κοινό και θα διεξαχθεί από ειδικευμένο ιατρό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Στο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί θεωρητική και πρακτική εκπαίδευσηΚΑΡ.Π.Α (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση).

Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση είναι η προσπάθεια που γίνεται για να διατηρηθεί και στη συνέχεια επανέλθει το θύμα στη ζωή και είναι η γνώση πρακτική θωρακικών συμπιέσεων και τεχνητού αερισμού με σκοπό την διατήρηση της ροής του αίματος και την οξυγόνωση κατά την καρδιακή ανακοπή. Η καρδιοπνευμονική ανακοπή είναι μια από τις πιο δραστικές επείγουσες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας λειτουργός υγείας, αλλά και ένας απλός πολίτης.

Η Καμπάνια Ευαισθητοποίηση «ΣΥΝ(+)ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ για την Υγεία» έχει στόχο τηνενημέρωση και ευαισθητοποίηση τωνπολιτώντου Δήμου Λαγκαδά και Χαλκηδόνος σε θέματα πρόληψης υγείας, αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους Δήμους.

Η Καμπάνια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου HEALTHCARECENTERτου προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 16/7/2019. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για την καλύτερη οργάνωση και την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή του εργαστηρίου παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχήστα ακόλουθα στοιχεία:
Άρτεμις Μαργαριτίδου
Τηλ.: 2310 552113 και 6985552293
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas