Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 11:39

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Από την Κεντρική ομιλία στο Λαγκαδά: Η Παιδεία να προσανατολίζεται στα επαγγέλματα που γεννά ο κάθε τόπος!

-Πρέπει να κάνουμε σύγχρονα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, τα οποία θα προετοιμάσουν τα παιδιά μας για το αύριο.

-Ανάμεσα στους στόχους μας για την Παιδεία είναι να δημιουργήσουμε Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, τα οποία θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση να γίνεται ουσιαστική διέξοδος απασχόλησης για τους νέους.

-Όραμά μου για τον Λαγκάδα είναι να γίνουν τέτοια λύκεια και εκπαιδευτήρια, όπου η μαθητεία θα προσανατολίζεται στα επαγγέλματα εκείνα, τα οποία γεννάει και ο κάθε τόπος. Είτε τουριστικά, είτε γεωργικά, είτε βιομηχανικά, είτε οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη η οικονομία της περιοχής!

-Αυτό το μοντέλο εκπαίδευσης εφαρμόζεται με επιτυχία στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά ανεργίας σε σχέση με αυτά της Ελλάδας.Άλλη συνέπεια του μέτρου αυτού είναι ότι στα πανεπιστήμια πάνε μόνο το 25% των παιδιών. Αυτό σημαίνει ότι αδειάζουν θέσεις από τα Ανώτατα Ιδρύματα και έτσι μπορούν να δεχθούν όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς εξετάσεις. Άρα τέρμα τα φροντιστήρια για 3 χρόνια, όπως συνηθίζεται σήμερα, και κατ’επέκταση 300-500 κάθε μήνα μένουν στον οικογενειακό εισόδημα.

-Η Ελλάδα χρειάζεται Δημόσια Παιδεία που θα βοηθά τους νέους μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους και αυτό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα!

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas