Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 10:00

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ» ΣΤΗΝ ΟΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER !!!

LEADER ΟΣΣΑ LEADER ΟΣΣΑ ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. η αίτηση στήριξης που κατέθεσε ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER, για το έργο: «ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ», προϋπολογισμού: 299.963,00 ευρώ!!!

«ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ» θα αποτελέσει ένα έργο πρωτότυπο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, αφού θα είναι το πρώτο εκθετήριο-μουσείο για την ιστορία της υποδηματοποιίας στην Ελλάδα, με έμφαση φυσικά στην μακραίωνη επαγγελματική παράδοση της Όσσας και των Βυσσοκινών παπουτσήδων!

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που ένας μικρός σύλλογος σαν τον δικό μας, δικαιώνεται μέσα από τις επιλογές και τη δράση του, καταφέρνοντας μέσα από σοβαρή-συστηματική δουλειά, αλλά και πολύ κόπο, να προβάλει και να αναδείξει στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού, αναβαθμίζοντας το πνευματικό επίπεδο των κατοίκων του και το πολιτιστικό προϊόν όλης της περιοχής!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το επιστημονικό της δυναμικό, τους μελετητές μας, τον δωρητή μας και όλους όσοι βοήθησαν και πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα! Μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο και δύσκολη δουλειά που χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας για να ολοκληρωθεί με επιτυχία και για να είμαστε όλοι περήφανοι για το νέο στολίδι που θα δημιουργηθεί στην Όσσα!!!

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas