Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 07:58

Φόβοι για λουκέτο του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά

ΔΕΔΔΗΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΕΔΔΗΕ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΕΔΔΗΕ ΛΑΓΚΑΔΑ

Την αγωνία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά (θυγατρική της ΔΕΗ), καθώς με την απομάκρυνση της δημόσιας υπηρεσίας από την περιοχή μας, θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην επαρχία Λαγκαδά.
Το θέμα της απομάκρυνσης του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν πως στο οργανόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνεται η συγχώνευση του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά (που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης) με τα κεντρικά της εταιρείας που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Αισώπου 20, Βαρδάρι) και η συγχώνευση των δύο εξωτερικών συνεργείων (ένα για τη δυτική Θεσσαλονίκη και ένα για την επαρχία Λαγκαδά) σε ένα, με σημείο αναφοράς της πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στόχος, σύμφωνα με έγγραφο του σωματεικού παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων, είναι η μείωση του προσωπικού, με συνεπακόλουθο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης. Μεταξύ αυτών προβλέπεται και η κατάργηση του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά, που έχει στην περιοχή ευθύνης του όλα τα χωριά του δήμου Λαγκαδά και Βόλβης. Οι καταναλωτές του αριθμούν τους 63.500, δηλαδή εξυπηρετεί περίπου 200.000 κατοίκους, ενώ κατά τη θερινή περίοδο μπορεί να φτάσει και τις 400.000. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος εξυπηρέτησης μιας βλάβης να διπλασιαστεί, καθώς ένα μόνο συνεργείο θα εξυπηρετεί όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη και την επαρχία Λαγκαδά, από Κουφάλια ως Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και από Σοχό έως τα όρια του νομού Πέλλας, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις και υποβάθμιση της περιοχής. Επίσης, οι πολίτες για θέματα συνδέσεων νέων παροχών θα πρέπει να επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που συνεπάγεται καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση και υψηλό κόστος μετακινήσεων.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως ο δήμος είναι αντίθετος στη συγχώνευση του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά με τα κεντρικά της Θεσσαλονίκης και πρότεινε τη δημιουργία ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο αντίθεσης στα σχέδια συγχωνεύσεων. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως θα πρέπει να παραχωρηθεί δημοτικό ακίνητο προκειμένου να παραμείνει η υπηρεσία στο Λαγκαδά και να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημα της ΔΕΗ Λαγκαδά.

Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι υπηρεσίες

Ως ένα ακόμη πλήγμα για την επαρχία Λαγκαδά θεωρείται η επικείμενη συγχώνευση του κλεισίματος της ΔΗΔΕΕ Λαγκαδά, μετά το οριστικό λουκέτο που έβαλε το υποκατάστημα της ΔΕΗ Λαγκαδά το 2015. Η επαρχία Λαγκαδά είναι μία περιοχή που αποδυναμώνεται καθημερινά από υπηρεσίες που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των πολιτών. Λουκέτο έβαλε το 2014 το Ειρηνοδικείο Σοχού, στα πλαίσια της συγχώνευσης του με το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά. Ταυτόχρονα, οι ΔΟΥ Σοχού και Ζαγκλιβερίου συγχωνεύτηκαν με τη ΔΟΥ Λαγκαδά, ενώ και το ΙΚΑ Λαγκαδά συγχωνεύτηκε με το ΙΚΑ Νεαπόλεως.
lagadas.net

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas