Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 16:14

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΑΛΑΡΙ

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙ

Με τη Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου μας Αθανασίου προχωρούν τα έργα της αναστήλωσης του παλαιού Ναού στην ενορία μας, ο οποίος βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο από πλευράς στήριξης και στατικότητας.
Με την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας περιφέρειας Θεσσαλονίκης ήδη έχουν καθαιρεθεί όλες οι τσιμεντένιες κατασκευές, στις οποίες οφειλόταν η υπερβολική εισροή υγρασίας και η γενικότερη σαθροποίηση των ξύλινων μερών του Ναού και της στέγης, έχουν απομακρυνθεί τα σαθρά μέρη της ξυλείας στις κολώνες του Ναού και έχουν τοποθετηθεί κατάλληλες μαρμάρινες βάσεις, ενώ έχουν επισκευαστεί οι ξύλινες τοξοστοιχίες και έχουν σοβατιστεί εκ νέου.
Στη φάση αυτή γίνεται η αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους της ξυλείας της στέγης του Ναού, η οποία καταστράφηκε από την υγρασία, και τοποθετείται το νέο πέτσωμα, ενώ ακολούθως θα κατασκευαστεί εξολοκλήρου νέα κεραμοσκεπή.

Στην επόμενη φάση του έργου θα γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων πλακιδίων στο πάτωμα του Ναού με νέα, ίδιας ποιότητας και κατασκευής και θα τοποθετηθεί το νέο ταβάνωμα.
Το έργο θα συνεχιστεί με την κατασκευή νέου τέμπλου συμβατού με την εποχή ανέγερσης του Ναού, την αντικατάσταση των σαθρών στασιδίων, την εγκατάσταση συστήματος και σωμάτων θέρμανσης, την αντικατάσταση των κουφωμάτων, την τοποθέτηση νεας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και πολυελαίων, την εξωτερική αρμολόγηση και την κατασκευή αντιπλημμυρικού καναλιού περιμετρικά της τοιχοποιίας του Ναού.
Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλους τους ευλαβείς αδελφούς, ενορίτες και μη, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν και στηρίζουν το ιερό αυτό έργο. Τα ονόματά τους θα γραφτούν στο βιβλίο του Ουρανού!
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!

Το έργο είναι εκτεταμένο, λόγω των πολλαπλών καταστροφών που υπέστη τόσα χρόνια ο ναός, και το κόστος πολύ μεγάλο. Καθώς δεν λαμβάνουμε καμία απολύτως χρηματική επιχορήγηση από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, παρακαλούμε όλους, πρωτίστως με την προσευχή σας και με όποιον άλλο τρόπο μπορείτε να συμβάλετε στην αναστήλωση του Ναού μας, του μνημείου αυτού της πίστης μας και του πολιτισμού μας.
Ο Κύριος μας να ευλογεί πάντες και ο Άγιος μας Αθανάσιος να επιστρέφει πολλαπλάσια τις θυσίες σας για την αναστήλωση του σπιτιού του!

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas