Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 19:31

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ "ΓΙΟΡΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», η «Γιορτή Γραμμάτων» και η βράβευση των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Λαγκαδά: «Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων», Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά, Πολιτιστικού Συλλόγου Λαχανά, Πολιτιστικού Συλλόγου Πέντε Βρυσών, Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυδενδρίου Ασκού «ο Φάρος», Πολιτιστικού Συλλόγου Δρακόντιου, Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλουδίου και Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρούς «Τα Γεράκια».


Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι και παραδοσιακά τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέντε Βρυσών, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Στεφανίδη, ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης. Ο ίδιος αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη για την φιλοξενία της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στον θεσμό της βράβευσης των μαθητών των περιοχών του Πόντου και της Μικράς Ασίας, μέσω του οποίου οι Ελληνικοί φορείς ενίσχυαν ηθικά τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονταν να διατηρήσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Ακολούθησε η Τιμητική Βράβευση στους τρεις Ιεροδιδασκάλους της Μητρόπολης Λαγκαδά, τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Ιωάννη Σημαδόπουλο, π. Ιωάννη Φερενίδη και π. Παύλο Καρατζίδη, οι οποίοι και υπηρέτησαν με αγάπη την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης στον χαιρετισμό του συνεχάρη όλους τους συντελεστές αυτής της τόσο σημαντικής εκδήλωσης, αφιερωμένης στα Γράμματα και τη Νεολαία. Κλείνοντας τόνισε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε την θλίψη που νιώθουμε να ρίξει το ηθικό μας. Είμαστε Μακεδόνες, Έλληνες και κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει αυτό το δικαίωμα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και το οποίο διαφύλαξαν με αίμα και αγώνες».
Ακολούθησαν το παιδικό και εφηβικό τμήμα της «Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων» που παρουσίασαν Ποντιακούς Χορούς ενώ απαγγέλθηκαν και ποιήματα στην Ποντιακή Διάλεκτο από μικρούς μαθητές.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη Βράβευση και την Απονομή Επαίνων σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά. Πολλά συγχαρητήρια στη Μητρόπολη Λαγκαδά, στο σωματείο «Παναγιά Σουμελά» και τους Ποντιακούς Συλλόγους του Δήμου μας για την αξιόλογη εκδήλωση που παρουσίασαν. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους βραβευθέντες ιεροδιδασκάλους για το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που επιβραβεύτηκαν σήμερα για την προσπάθειά τους.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas