Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 20:20

Γ. Καραγιάννης: Προχωράμε αποφασισμένοι και ενωμένοι

Λίγες μόλις ώρες μετά τον εμπρησμό του Μπίλειου Πολιτιστικού Κέντρου ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου έγραψε, όπως αναφέρει και ο ίδιος, τις σκέψεις του για την πόλη του Λαγκαδά. Ο κ. Καραγιάννης τονίζει τις προσπάθειες όλης της δημοτικής αρχής για την καλύτερη ποιότητα ζωής των συνδημοτών του και κάνει ένα μικρό απολογισμό για το έργο που έχει κάνει τα 12 χρόνια θητείας του ως δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο ο κ. Καραγιάννης σημειώνει ότι: «Θα καταφέρουμε πολύ σύντομα να λειτουργήσουμε το Μπίλλειο ξανά. Θα ανακαλύψουμε τους δράστες αυτού του εγκληματικού βανδαλισμού, αυτούς που χθες το βράδυ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές και έβαλαν φωτιά στον πνεύμονα πολιτισμού της πόλης μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καραγιάννη ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

Σε μια δύσκολη μέρα σαν την σημερινή οφείλουμε όλοι μας να κοιτάξουμε μπροστά. Ας μου επιτρέψουν οι συνδημότες και συνδημότισσες μου τις επόμενες γραμμές να τις απευθύνω αποκλειστικά και μόνο στους συμπολίτες μου στην πόλη του Λαγκαδά, όπου έχουμε ζήσει εγώ και η οικογένεια μου όλη μας την ζωή. Αυτήν την πόλη, τον Λαγκαδά, που όλοι μαζί προσπαθούμε καθημερινά να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής. Αυτή την πόλη που έχω την τιμή να είμαι δήμαρχος πάνω από 12 χρόνια και θα την παραδώσω στην επόμενη δημοτική αρχή με 3 νέα σχολεία, με ένα νέο γυμνάσιο έτοιμο προς δημοπράτηση, με αναπλασμένη την κεντρική οδό Λουτρών, με ιδιόκτητο κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών 4 ορόφων, με σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, με ολοκληρωμένες όλες τις υποδομές στην επέκταση της, με δίκτυο φυσικού αερίου, με περιβαλλοντικό πάρκο έτοιμο για εγκαίνια στο στρατόπεδο, με τον κόμβο των Λουτρών της Εγνατίας Οδού να δημοπρατείται τον Ιανουάριο.

Ας μιλήσουμε για την πόλη μας και για ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της το Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο. Αυτό όπου η δική μας διοίκηση ολοκλήρωσε το 2009 κατά 60% με εργολαβία 1.500.000€. Αυτό το κτίριο που η υπόλοιπη μελέτη ολοκλήρωσης του είναι προς έγκριση στην Τεχνική Υπηρεσία και ήδη ο Δήμος μας έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Fyrom για την ολοκλήρωση του. Δυστυχώς, κάποιοι σήμερα αντί να ασχοληθούν με το δάσος ανακάλυψαν το δέντρο. Τους αφήνουμε να απολαύσουν την στιγμή βυθισμένοι στην εσωστρέφεια τους και στην ψευδαίσθηση ότι τα κατάφεραν. Εμείς, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία, που όλα αυτά τα χρόνια αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, που ως μέσοι άνθρωποι με κοινή λογική αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των παιδιών μας και δεν ζούμε μέσα στην ουτοπία σήμερα είμαστε σοκαρισμένοι από τον βανδαλισμό αλλά και πεισμωμένοι.

Δεν μοιρολατρούμε, κοιτάμε μπροστά και ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Θα καταφέρουμε πολύ σύντομα να λειτουργήσουμε το Μπίλλειο ξανά. Θα ανακαλύψουμε τους δράστες αυτού του εγκληματικού βανδαλισμού, αυτούς που χθες το βράδυ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές και έβαλαν φωτιά στον πνεύμονα πολιτισμού της πόλης μας.

Δίνουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα: ότι στην φιλήσυχη κοινωνία μας τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Σας ευχαριστώ προσωπικά τον καθένα από εσάς για τα άπειρα τηλέφωνα και μηνύματα συμπαράστασης σήμερα. Μας δυναμώνουν να ξεπεράσουμε το σημερινό σοκ και από αύριο με θετική ενέργεια να αναζητήσουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για να λειτουργήσει το δυνατόν συντομότερο το Πολιτιστικό μας Κέντρο ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

myportal.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas