Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 09:06

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΒΑΛΑΡΙ | ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το 2ο Νηπιαγωγείο στο Καβαλάρι, το οποίο πλέον λειτουργεί ως αυτόνομη σχολική μονάδα.
Το νέο κτίριο κατασκευάστηκε το 2009 και λειτούργησε αρχικά ως παράρτημα του 1ου νηπιαγωγείου, ενώ το 2014 διέκοψε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης της σχετικής άδειας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές.
Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά σε διαρκή και άριστη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες εξασφαλίζοντας αρχικά, το 2015, ετήσια άδεια λειτουργίας και στη συνέχεια, το 2017, εξασφάλισε την ίδρυση της μονάδας, με Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών και την έκδοση ΦΕΚ, βάζοντας οριστικά τέλος σε μια χρόνια εκκρεμότητα.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν σήμερα με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, ενώ την κορδέλα του σχολείου τους έκοψαν οι ίδιοι οι μικροί μαθητές.
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης αφού ευχήθηκε σε γονείς και μαθητές και ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την καλή συνεργασία, ανακοίνωσε ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον Δήμο μας. Την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Πρόκειται επίσης για ένα αίτημα πολλών χρόνων που ικανοποιείται, καθώς το 2ο Γυμνάσιο είναι μέσα στα 17 νέα σχολεία που θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Μακεδονία, με Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών. Η κατασκευή του σχολείου εντάχθηκε συγκεκριμένα σε ΣΔΙΤ και θα προχωρήσει άμεσα.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas