Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 18:46

Τo γράμμα που συγκίνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Λαγκαδά

Τον Λαγκαδά επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις της μνήμης του Συμπολιούχου της πόλεως Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος και της επετείου της Απελευθερώσεως εκ του Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και εκ της Γερμανικής κατοχής το 1944.

Κατά την επίσκεψή του στο επισκοπικό μέγαρο της πόλης, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά τού παρουσίασε ένα μικρό μέρος από τις ιδιόχειρες επιστολές αλληλογραφίας που ανταλλάχτηκαν μεταξύ του Επισκόπου Ρηγίου και μετέπειτα πρώτου Μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιου Καραμπίνη προς τον κληρικό –τότε- και μετέπειτα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β’ Χρυσοφάκη.

Ο Επίσκοπος Ρηγίου Μελέτιος ήταν θείος του Προκόπη Παυλόπουλου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε αμέσως τον γραφικό χαρακτήρα στο ιδιόχειρο γράμμα.

Σύμφωνα με το real.gr, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο του Λαγκαδά ο κ. Παυλόπουλος συνάντησε και ένα παλιό φοιτητή του από την Νομική Σχολή της Αθήνας, τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο που έπλεξε το εγκώμιο του παλιού του καθηγητή στο μάθημα της Σύνθεσης Δημοσίου Δικαίου.

thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas