Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 09:59

ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 02/07/2018

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε απο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ του Δ.Λαγκαδα κ.Η.Στόιο και μέλη του συλλόγου "Φίλοι της γης " διαπιστώθηκε για ακόμη μια φόρα οτι
Παρ όλες τις πιέσεις ,τις καταγγελίες ,τις δικαστικές καταδίκες ,την υπογραφή του σχεδίου συμμόρφωσης απο μέρους του ΦοΔΣΑ για την πραγματοποίηση των διορθωτικών έργων η κατάσταση του ΧΥΤΑ παραμένει άσχημη.
Δυστυχώς η κακή λειτουργία των πρώτων χρόνων του ΧΥΤΑ ,με τις υπερβάσεις στο όγκο των απορριμμάτων κατα 50% στις κυψέλες 1 και 2 ,είχε σαν συνέπεια ,την καταστροφή των σωληνώσεων για την συλλογή του βιοαερίου άλλα και την δημιουργία υπερβολικής ποσότητας διασταλλάζοντων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τόσα πρ οβλήματα που θα πάρουν χρόνο να διορθωθούν
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε απο τον υπεύθυνο:
Θα δημοπρατηθεί ,μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 ,η ενοικιάσει δύο κοντέινερ αντίστροφης όσμωσης ούτως ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία μεγαλύτερου όγκου διασταλλαζόντων .
Ξεκίνησε η κατασκευή των έργων συλλογής βιοαερίου
Εχουν πραγματοποιηθεί πηγάδια εντός των κυψελών 1 & 2 για την δοκιμαστική λειτουργία των πυρσών της καύσης του , απο την εταιρεία που έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του και εντός του 2019 ,σύμφωνα με το σχέδιο συμμόρφωσης ,θα ολοκληρωθεί το εργο.
Η ρίψη των απορριμμάτων γίνεται στην κυψέλη 3 και είναι έτοιμη η κυψελη 4, να δεχτεί απορρίμματα όταν φτάσει η πρώτη στο επιτρεπτό όριο .
Δυστυχώς όμως έχουν καθυστερήσει με ευθύνη του ΦοΔΣΑ οι μονάδες επεξεργασίας που θα μειώνουν δραστικά τον όγκο των απορριμμάτων που θα θαβονται.
Τελικά , μόνο κατόπιν πιέσεων καταγγελιών και μηνύσεων ,τόσο του Δήμου Λαγκαδά όσο και των περιβαλλοντικών συλλόγων ,προχωράνε τα έργα προς την σωστή λειτουργία του πολύπαθου ΧΥΤΑ Μαυροραχης.
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas