Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 13:01

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Δήμου Λαγκαδά και Πρόεδρος της 5μελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά κ. Θεόδωρος Τζιαμπάζης, προσκαλεί

σε ενημερωτική συνάντηση τους εγγεγραμμένους εθελοντές – φιλόζωους του Δήμου μας καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο εθελοντών – φιλόζωων,

στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, Ν. Παπαγεωργίου αρ. 2, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώρα 19.00.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ο συντονισμός των δράσεων του δήμου με τους εθελοντές – φιλόζωους.

Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά εφαρμόζει από το 2014 ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με την περισυλλογή τους με ειδικό όχημα από συνεργείο κατάλληλα εκπαιδευμένο και τη μεταφορά τους σε συνεργαζόμενο κτηνιατρείο όπου γίνεται η εξέταση, ο εμβολιασμός, η αποπαρασίτωση και η στείρωσή τους. Στη συνέχεια σημαίνονται ηλεκτρονικά και επανατοποθετούνται στο οικείο τους περιβάλλον.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα του Δήμου, την εξασφάλιση τροφής/νερού και τις παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Η παρακολούθηση της εφαρμογής του παραπάνω έχει ανατεθεί σε πενταμελή Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Για το 2017

Το 2017 έγινε η περισυλλογή και περίθαλψη 143 αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στειρώθηκαν επίσης περίπου 60 αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Για το 2018

Ξεκίνησε το πρόγραμμα διαχείρισης, περίθαλψης, περισυλλογής και προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου για το 2018. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται για το 2018 στο ποσό των 60.590,12 €.

Παράλληλα ο Δήμος έχει τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του Δήμου. Η επιλογή των σημείων έγινε σε συνεννόηση με φιλόζωους πολίτες, ώστε τα ζώα να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε σταθερά σημεία παροχής τροφής και νερού.

Ωστόσο ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός όσων εγκαταλείπονται στα διοικητικά όρια του δήμου μας, δυσχεραίνουν τη λειτουργία του προγράμματος.

Για το λόγο αυτό, η συνεργασία των συνδημοτών μας για τη σωστή διαχείριση αδέσποτων ζώων είναι σημαντική. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επισήμανση μπορούν να επικοινωνούν με το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαγκαδά στα τηλέφωνα: 23943 31076 και 23943 31002.

Τέλος υπενθυμίζεται προς ενημέρωση όλων, ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Ν. 4039/2012 και οι δράστες ζωοκτονίας ή κακοποίησής τους τιμωρούνται με υψηλό χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas