Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 10:31

ΔΙΑΛΕΞΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Φέτος στη Νορβηγία θα συμπληρωθούν 130 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Νορβηγού επιστήμονα Asbjørn Følling και γι' αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε στις 2/5, στο νοσοκομείο Ullevål, στο Όσλο μια διάλεξη από τον Άγγελο Λαρίση, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λαγκαδά και σπουδάζει Ιατρική στο ΑΠΘ.
Η διάλεξη αυτή έγινε σε συνεργασία με το τμήμα της Ιατρικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Όσλο και μετά από πρόσκληση του διευθυντή της έδρας Jens Petter Berg.
Ο Άγγελος στη διάλεξη που έδωσε, μίλησε για τον Asbjørn Følling και τη φαινυλκετονουρία, την ασθένεια που ανακάλυψε ο Νορβηγός γιατρός το 1934 όταν εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Επίσης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο προκαλείται αυτή η ασθένεια, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται σήμερα και φυσικά για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και τον τόπο του.
Ο διευθυντής Jens Petter Berg ήταν τόσο ενθουσιασμένος με τη παρουσίαση, που αφού τον ευχαρίστησε θερμά και του έδωσε δώρο ένα βιβλίο γραμμένο από το Νορβηγό συγγραφέα Jo Nesbø, θέλησε να τον ξεναγήσει στην Ιατρική Σχολή του Όσλο και στο Εθνικό Νοσοκομείο της Νορβηγίας. Εκεί φωτογραφήθηκε με τον Άγγελο έξω από το εργαστήριο της Βιοχημείας , σε σημείο όπου υπάρχει ένας πίνακας του Ιατρού- Χημικού και ερευνητή Asbjørn Følling.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas