Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 16:17

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ

Γ' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες

Στο camp στα Λαγκαδίκια έχουν μεταφερθεί πρόσφυγες από το Αφρίν.

Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι απαράδεκτες : 300 άνθρωποι που αντιστοιχούν περίπου σε 70 οικογένειες διαμένουν οι 250 σε σκηνές, και οι υπόλοιποι σε κοντέινερ χωρίς τα απαραίτητα είδη για ύπνο (sleeping bags, κουβέρτες, σεντόνια, κ.ά.), ενώ δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες και κατάλληλες συνθήκες υγιεινής διαβίωσης (νερό, τουαλέτες, κ.ά.).
Άλλοι πρόσφυγες διαμένουν έξω από τον καταυλισμό του camp, χωρίς να τους επιτρέπεται να μπουν μέσα, γιατί ήδη διαμένουν άλλοι περίπου 350 πρόσφυγες (Υπάρχουν πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στο camp από το καλοκαίρι του 2016) και οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για όλους.
Υπάρχει παντελής έλλειψη μέριμνας για τη διατροφή των προσφύγων από το Αφρίν που πριν από το Πάσχα έχουν μεταφερθεί στο camp στα Λαγκαδίκια και σιτίζονται με την αλληλεγγύη των άλλων προσφύγων. Δηλαδή 300 πρόσφυγες, από τους οποίους πολλά μικρά παιδιά, εδώ και ένα μήνα περίπου δεν έχουν μέριμνα ούτε για ένα γεύμα την ημέρα!

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη όχι μόνο για έμπρακτη αλληλεγγύη, αλλά και άμεσα μέτρα από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς για τη στήριξη και την ανακούφιση των προσφύγων από το Αφρίν και το Ιράκ στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατά.
Επιτακτική είναι η ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης.

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να συμβάλλουν στην κίνηση αλληλεγγύης των ΕΛΜΕ.

Τα αναγκαία είδη :

Τρόφιμα: γάλα για παιδιά, γάλα Νονού μακράς διαρκείας για ενήλικες, ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, παστέλια, κτλ.), όσπρια και ζυμαρικά, ρύζι.
Είδη υγιεινής: μωρομάντηλα, πάμπερς (Νο 3, 4, 5), μπιμπερό (μεγάλα), σαπούνια και σαμπουάν.
Ρούχα: Κουβέρτες, σεντόνια, υπνόσακοι, παιδικά ανοιξιάτικα - καλοκαιρινά ρούχα για παιδιά, παπούτσια για όλες τις ηλικίες, κ.ά.
Ημέρα πρώτης επίσκεψης στα Λαγκαδίκια : Σάββατο 12/5, 10.00 πμ. από το 1ο ΓΕΛ Συκεών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας Νίκος Παλάντζας

www.alfavita.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas