Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 08:16

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Μια μαγική εμπειρία βιώσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε το σεμινάριο μουσικοθεραπείας που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη μουσική σχολή Ματθαίου.

 

Η μουσική όπως είναι γνωστό έχει θεραπευτικές ιδιότητες και προάγει την θεραπευτική αλλαγή και την ψυχική υγεία και ευεξία του ατόμου, τόσο αυτών που πάσχουν από μια ψυχική νόσο όσο και εκείνων που δεν πάσχουν. Με τη μουσικοθεραπεία συγκεκριμένα το άτομο μπορεί είτε να ακούσει μουσική είτε να την παράγει(κυρίως μέσα από κρουστά όργανα)και μέσω αυτής να εκφραστεί.

 

Στη μουσικοθεραπεία δημιουργείται μέσω του ρυθμού της μελωδίας και της αρμονίας ένα κλίμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης το οποίο επιδρά στη ψυχοπνευματική κατάσταση των ατόμων, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και με τους άλλους γύρω τους.

 

Το σεμινάριο μουσικοθεραπείας που παρακολουθήσαμε απευθυνόταν τόσο σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τα παιδιά με ειδικές ικανότητες όσο και σε ανθρώπους που ήθελαν απλά να μάθουν πώς να χειρίζονται καταστάσεις άγχους και στρες που βιώνουν στην καθημερινότητα τους μέσα από τη μουσική.

 

Σε ένα ζεστό χώρο μια ομάδα ανθρώπων υπό την καθοδήγηση της Βίκυς Τσεκουροπούλου και μέσα σε 2 Σαββατοκύριακα ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής, έμαθαν την ιστορία της, ζωγράφισαν, έπαιξαν μουσικά παιχνίδια, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, γέλασαν έκλαψαν…

 

Τελικά όλοι μας έχουμε ένα παιδί μέσα μας το οποίο έχουμε ξεχάσει λόγω της ρουτίνας της καθημερινότητας και των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και είναι σημαντικό να μπορούμε να το βγάζουμε προς τα έξω, μαθαίνοντας παράλληλα καινούρια πολύ χρήσιμα πράγματα.

Γιώργο και Δέσποινα σας ευχαριστώ για το υπέροχο αυτό σεμινάριο!

 

Μαρία Καραγεώργου

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas