Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 12:58

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ δια της κ. Μαρκέλλας Ταυρίδου κατέθεσε για πολλοστή φορά και προφορικά και εγγράφως και μέσω των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάποια ερωτήματα που αφορούν στην διοίκηση του Δήμου μας και στην αποτελεσματικότητα της δράσης του. Στην τελευταία λοιπόν συνεδρία της 17ης Απριλίου 2018 κατέθεσε το παρακάτω έγγραφο:

Προς τον κ.Δήμαρχο Λαγκαδά
Λαγκαδάς 17-4-18
κ. Δήμαρχε ,

Επανερχόμαστε και παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως:

1.Τι σκοπεύετε να κάνετε με το θέμα της αποχέτευσης των χωριών μας; Μήπως μέχρι να γίνουν οι αποχετεύσεις τους και οι βιολογικοί τους να φροντίζατε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και υποδομές για να δέχεται βυτία ο βιολογικός μας ;
Οι κάτοικοι του Δήμου μας πληρώνουν στην εποχή της κρίσης τα διπλάσια κόμιστρα

2.Πως θα λύσετε το θέμα της αποκομιδής σκουπιδιών στα χωριά μας ;Στη διάρκεια των γιορτών ξεχείλισαν οι κάδοι σε πολλά χωριά ,τις μέρες που έχουν τον περισσότερο κόσμο.

3. Τι γίνεται με τα Λουτρά, είχατε πει ότι θα προχωρούσατε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πιο πριν σε ανοικτή εκδήλωση διαβούλευση για την αξιοποίησή τους. Γιατί δεν προχωρήσατε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Λουτρών που αποφασίστηκε ; Έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια και τα Λουτρά παραμένουν σε στάσιμη κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο η επιχείρηση και τα χρέη να γίνουν βάρος δυσβάστακτο .Στα προηγούμενα βάρη όπως γνωρίζετε επιβλήθηκε νέο πρόστιμο 559.796,61 ευρώ για φορολογικές παραβάσεις (για την περίοδο από το 2010-2018) !!με αποτέλεσμα να δεσμευτούν οι λογαριασμοί της επιχείρησης.

4.Τι κάνατε και τι σκοπεύετε να κάνετε για το κληροδότημα Ασκού; Όπως γνωρίζετε ο δήμος μας πληρώνει λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και κοινόχρηστα των ιδιοκτησιών που μας χαρίστηκαν και δεν τα εκμεταλλεύεστε με αποτέλεσμα να χάνει έσοδα ο Δήμος μας.

5.Ποιά τα ταμειακά αποθέματα σήμερα στον Δήμο μας;

Για τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ
ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΘΕΟΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Βεβαίως ο κ.Δήμαρχος ήταν απών, για ακόμα μία φορά, καθώς ήταν στην Αθήνα, στην ΚΕΔΕ, για να «επιλύσει» με τον κ.Πατούλη τα προβλήματά της. Αντ’ αυτού ανέλαβαν, σε πρώτη φάση την απάντηση οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι. Όμως προφανώς οι κκ. Τζαγγάνας και Στόϊος, λησμόνησαν ότι στη θέση που βρίσκονται δεν την κληρονόμησαν από τον πατέρα τους αλλά τους επέλεξε ο λαός για να διαχειρίζονται τα προβλήματα του Δήμου και να απαντούν με τον δέοντα σεβασμό στα ερωτήματα και τις απορίες των πολιτών, όπως προβλέπει άλλωστε και ο νόμος, μιας και ο μισθός τους βγαίνει από τον Δημοτικό κορβανά, δηλαδή από τους πολίτες. Αντί λοιπόν μιας σοβαρής και υπεύθυνης απαντήσεως ο κ.Στόϊος με ύφος που δεν συμβαδίζει ούτε με τον θεσμό, ούτε με το αξίωμά του, με αήθη πολιτικό λόγο και τσαμπουκά, επετέθη στην αντιπολίτευση ζητώντας και τα ρέστα για την ανεπάρκειά του να λύσει προβλήματα που χρονίζουν και που τις ημέρες του Πάσχα δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις για όσους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Δήμο μας και να βλέπουν τους κάδους των σκουπιδιών σε πρώτο πλάνο ξεχειλισμένους. Αντιλαμβανόμαστε την έλλειψη προσωπικού, αλλά αυτός διοικεί την υπηρεσία, αυτός είναι υπεύθυνος και για τη σωστή λειτουργία της. Το να ζητάει κατανόηση για δέκα ακόμα ημέρες και να μιλάει με ύφος απαξίας και ιταμό στην αντιπολίτευση, μάλλον δεν στέκεται ούτε λογικά ούτε πολιτικά.
Να του υπενθυμίσουμε ακόμα, μιας και είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητος, να επισκεφθεί μια ημέρα τις δημόσιες – δημοτικές τουαλέτες της πλατείας του Λαγκαδά για να δεί και να οσφρανθεί την καθαριότητα που προσφέρει στο Δήμο. Είναι ντροπή για την πόλη μας και τον Δήμο για την εικόνα που εκπέμπει στους Δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Για του λόγου το αληθές αμέσως μετά τη συνεδρία της Τρίτης βρέθηκε πολίτης πεσμένος μέσα στις τουαλέτες και χρειάστηκε η παρέμβαση του 166 για να τον βγάλουν. Αυτό δείχνει ασέβεια στην κοινωνία την αγορά και τους επαγγελματίες της πόλης. Αλλά θα πρέπει ακόμα να του υπενθυμίσουμε ότι φέρει πλέον ακεραία την ευθύνη για το πρόβλημα των σκουπιδιών, αφού εδώ και χρόνια περιμένουμε να μας απαντήσει γιατί δεν τοποθετεί τους βυθιζόμενους κάδους μεγάλης χωρητικότητας που σαπίζουν έξω από τα αμαξοστάσιο. Εδώ και 4 χρόνια απαξιεί να δώσει μια σοβαρή απάντηση.
Ακόμα δεν απάντησε εγγράφως σε ερωτήματά μας τι έκανε ως αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητος για την εύρεση του κλεμμένου γερανοφόρου της επιχείρησης που διοικεί. Ελπίζουμε όταν κληθεί από τον εισαγγελέα να έχει κάποιες επαρκείς εξηγήσεις.
Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ τον κ.Τζαγγάνα, δεν μας εκπλήσσει το ύφος του. Μας συνήθισε πλέον να νομίζει ότι διοικεί το μαγαζάκι του, το οποίο του εξασφαλίζει και πολιτική και επαγγελματική επιβίωση, μιας και είναι καλοαμοιβόμενος, αφού με δική του απόφαση διπλασίασε τον μισθό του και του αντιπροέδρου του. Έτσι θεωρεί ότι μιλά από θέσεως ισχύος, διοικώντας μια επιχείρηση που δεν ξέρει τι χρωστάει και πότε της κλέβουν το ταμείο, ή τα μηχανήματα, όταν αυτός απλά προεδρεύει!!! Καλά θα κάνει ο κ. Τζαγγάνας όταν του θέτουν ερωτήματα να απαντά στα σοβαρά, γιατί η ατάκα του «δεν απαντώ εγώ φεύγω», ερμηνεύεται πολλαπλώς!!! Πάντως πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι η κίνησή του αυτή συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και παρακαλούμε τον Δήμαρχο να πάρει θέση.
Έτσι την Τρίτη αναγκαστήκαμε, καταγγέλλοντας το επίπεδο που διαμορφώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο, να αποχωρήσουμε καταγγέλλοντας πρακτικές και λογικές προσβλητικές για το Δήμο μας και μάλιστα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που η πλειοψηφία εκπροσωπούνταν από 12 δημοτικούς της συμβούλους, επί συνόλου 25!!! Κατά τα άλλα θα έπρεπε να ευχαριστούν την αντιπολίτευση που τους βοηθά με την παρουσία της να συνεδριάσουν γιατί μόνοι τους δεν συνιστούν πλειοψηφία. Αν θεωρούν λοιπόν ότι σέβονται τους θεσμούς, ας σεβαστούν πρώτα τον ρόλο τους και τον θεσμό τους.
Δυστυχώς ήταν παρούσες στην συνεδρίαση και οι φοιτήτριες που είχαν την πρωτοβουλία της προσομοίωσης των Δημοτικών Συμβουλίων !!

Για τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas