Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 08:16

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγη ώρα δυο τουριστικά λεωφορεία που μετέφεραν εκατόν έξι πρόσφυγες από τη Συρία.

Πρόκειται για Κούρδους με συριακό διαβατήριο, οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα και κρατούνταν σε αστυνομικά τμήματα και δομές κράτησης του Έβρου μέχρι να γίνει η πλήρης ταυτοποίηση τους.

Λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών αποφασίστηκε τα συγκεκριμένα άτομα να αφεθούν ελεύθερα και να οδηγηθούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενταχθούν στις υφιστάμενες δομές φιλοξενίας. Οι πενήντα από αυτούς αφού ταυτοποιήθηκαν μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας των Λαγκαδικίων ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας Διαβατών.

Ένα βασικό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι η υπερσυγκέντρωση προσφύγων που υπάρχει ήδη στους χώρους φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης.

Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για την διαχείριση της κατάστασης

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης για να συντονιστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς και να ληφθούν αποφάσεις για την τύχη των προσφύγων που θα κατέφταναν στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η προσωρινή παραμονή τους σε χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων που θα κινούνται από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα πρέπει να βρει νέους χώρους για να φιλοξενήσει τον νεοεισερχόμενο προσφυγικό πληθυσμό.

"Το σύστημα διαχείρισης των προσφυγικών ροών αρχίζει να υποφέρει" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός συντονιστής Β. Ελλάδος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος. Ερωτηθείς αν είναι διαχειρίσιμη η όλη κατάσταση απάντησε: "εμείς θα το διαχειριστούμε, ωστόσο αν αυτό είναι διαχειρίσιμο όσον αφορά τους αριθμούς αυτό θα φανεί".
thestival.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas