Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 13:55

ΠΟΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΓΑΒΟΤΣΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Για την πληρωμή από τον δήμο Ωραιοκάστρου αποζημίωσης 228.000 ευρώ για τα σπασμένα στον ξενώνα, που είχε επιδικαστεί κατά του Αστέριου Γαβότση.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση και του προκατόχου του Δημήτρη Σαραμάντου ζήτησε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης για τα «σπασμένα» σε ξενώνα επανένταξης ψυχασθενών, στο Μελισσσοχώρι, το 2003.
Ο κ.Γαβότσης είχε καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς το 2008 επειδή ενώ ήταν δήμαρχος Μυγδονίας καλούσε τους κατοίκους να εμποδίσουν τη στέγαση του ξενώνα «Ψυχαργώς» σε μισθωμένη μονοκατοικία, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, προκλήθηκαν ζημιές και άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, ξήλωσαν εγκαταστάσεις, έβαλαν φωτιά και γκρέμισαν την αυλή του σπιτιού με γκρέιντερ. Ο ξενώνας δεν λειτούργησε ποτέ. Οι ιδιοκτήτες διεκδίκησαν και κέρδισαν 228.000 ευρώ για τις ζημιές, μέσω του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Ο κ. Γαβότσης υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 228.000 ευρώ, την οποία τελικά πλήρωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το 2010.

Η δίωξη στρέφεται και κατά του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντου ο οποίος ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τότε, δεν αντέδρασε για την ελάττωση της δημοτικής περιουσίας. Επίσης, κατά των υπευθύνων για τον καταλογισμό που δεν εισηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ότι η αποζημίωση έπρεπε να πληρωθεί από τον Αστέριο Γαβότση.

www.voria.gr

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas