Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 08:47

ΝΕΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Λαγκαδάς, 15/02/2018

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ έχει στην πράξη αποδείξει ότι προασπίζεται τη δημόσια περιουσία.
Όπως είναι γνωστό ύστερα από δική της πρωτοβουλία και προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Σεπτέμβριο του 2014, διενεργήθηκε έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος από οικονομικούς επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη της ποινικής διαδικασίας σε βάρος όσων η Δικαιοσύνη έκρινε υπεύθυνους. Ποινική διαδικασία, που και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με την ολοκλήρωση της ανάκρισης, ήδη από το μήνα Φεβρουάριο 2017, η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ έπαυσε από τα καθήκοντα του ταμία τους εμπλεκόμενους.

Με τη συμπλήρωση 2 1⁄2 ετών από τη ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, πιστή στη διαφύλαξη του δημοσίου χρήματος, αποφάσισε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου από πιστοποιημένους εσωτερικούς ελεγκτές.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, κατά την πρώτη φάση του, με την έκδοση πορίσματος το οποίο διαπίστωσε χρηματικό έλλειμμα.

Το πόρισμα κατατέθηκε - με την παράδοσή του στην ΔΕΥΑΛ από τους εσωτερικούς ελεγκτές - αυθημερόν, 22/12/2017, στην αρμόδια Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την ποινική αξιολόγησή του και κατόπιν αυτού τέθηκαν σε αργία οι υπεύθυνοι, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε Εισαγγελικό λειτουργό και αναμένεται η πρόοδος της διαδικασίας.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης - ΔΕΥΑΛ - ενημέρωσε το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση τους πολίτες και δημότες για τα τεκταινόμενα, στη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2018.

Οι παραπάνω ενέργειες και πράξεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ αποδεικνύουν ότι δεν φοβάται ούτε έχει να αποκρύψει τίποτα, αλλά σεβόμενη τους πολίτες δρα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Γι’ αυτό και αποτάθηκε άμεσα στις Εισαγγελικές αρχές και έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

 

Δελτίο τύπου εξέδωσε και ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ-ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ για το θέμα

Η ιστορία συνεχίζεται!!!
Με ανάρτησή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ΔΕΥΑΛ ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της η επιβολή αργίας «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» σε δύο εργαζομένους της επιχείρησης,γιατί «υπέπεσαν σε βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει την ποινή της απολύσεως» ήτοι κατά τη διαχείριση του ταμείου, κατά τον χρόνο που ήταν υπεύθυνοι αυτού διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα!!
Τα ερώτηματά μας είναι:
1. ΠΟΤΕ ο κ.Τζαγγάναςανακάλυψε το πρόβλημα της κακής διαχείρισης του ταμείου της Δημοτικής επιχείρησης ;; από αυτά που γνωρίζουμε η αιτία της αργίας των υπαλλήλων δηλαδή το χρηματικό έλλειμμα υπήρχε και την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση !!
2.ΠΟΤΕ ενημέρωσε τον κ.Δήμαρχο και την παράταξή του ; και ποιο είναι συγκεκριμένα το πρόβλημα που εντοπίστηκε ;
3. Καθώς και ποιο είναι , αν υπάρχει, το οικονομικό έλλειμμα του ταμείου του αλλά και σε ποια χρονική περίοδο εντοπίζεται ;
Με δεδομένο ότι η ΔΕΥΑΛ υπήρξε η ναυαρχίδα των σκανδάλων στον Δήμο Λαγκαδά, έχει μια τελευταία ευκαιρία ο κ.Δήμαρχος να σπάσει το απόστημα αυτό που έχει βρωμίσει την ζωή του Δήμου μας και να αποδείξουν ότι διοικούν αυτοί και όχι κάποιοι «κακοί» ενδεχομένως υπάλληλοι, που θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι είναι και θύματα αλόγιστων πολιτικών. Οι ως τώρα πάντως διαχειριστικοί έλεγχοι και ανακριτικές διαδικασίες που έγιναν, είχαν εδώ και καιρό καταλογίσει ευθύνες και στον πρώην Πρόεδρο και στους δύο υπαλλήλους, και τους επιβλήθηκανποινές στερήσεως εξόδου από την χώρα και καταβολή προστίμων. Παρόλα αυτά ο κ.Καραγιάννης και ο κ.Τζαγγάνας , δεν θεώρησαν σκόπιμο ούτε καν να αλλάξουν το αντικείμενο εργασίας των υπαλλήλων που ήταν υπόδικοι για ατασθαλίες και σήμερα κατηγορούνται από τους ίδιους για παρόμοιες πράξεις!!!
Αναρωτιόμαστε αν ο κ.Καραγιάννης και ο κ.Τζαγγάνας αντιλαμβάνονται την δική τους ευθύνη απέναντι στον Δήμο και τον λαό του, και με ποιο «θάρρος» θα πουν ότι διοίκησαν χρηστά και υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, όταν κάποιοι υπάλληλοί τους έκαναν «πάρτυ» στην υπηρεσία τους και αυτοί ήταν ανύπαρκτοι ως διοικούντες.
Εμείς ζητούμε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες οικονομικών και εισαγγελικών ελέγχων, να περισωθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί από την κακοδιοίκηση και την αμέλεια των διοικούντων, και το λιγότερο και αξιοπρεπέστερο που θα μπορούσε να γίνει να υπάρξει μια στοιχειώδης παραίτηση για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας.
Για τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ
ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas