Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 13:11

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

-ΠΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ : ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ.. ΝΤΥΘΕΙΤΕ,ΜΑΣΚΑΡΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ..ΤΟ ΓΑ'Ι'ΤΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ..
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ..ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...

-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΜΥΓΔΟΝΙΑ»
Ν.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 14- ΛΑΓΚΑΔΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αποκριά λοιπόν κι όπως κάθε χρόνο, σας καλούμε στο σπίτι του Συλλόγου μας για να γιορτάσουμε την αποκριά παραδοσιακά, μέσα στο πνεύμα των ημερών και της λαογραφίας μας. Την ΚΥΡΙΑΚΗ της Τυρινής, το βράδυ ,μετά τον εσπερινό της συγχωρήσεως θα βρεθούμε στο Σύλλογο για το «σχώριο», να κλείσουμε τη μέρα με τυρόπιτες, αυγά και κρασάκι, με ξερό χαλβά και «χλάτσκα», και φυσικά η χορωδία μας με τον Νικηφόρο Ατζέμη στη μουσική επιμέλεια, θα κλείσει μουσικά τη βραδιά με τραγούδια και Λαγκαδιανά αποκριάτικα μασάλια.
Την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι, το τραπέζι μας θα σας περιμένει για να ξεκινήσουμε την Σαρακοστή με νερόβραστη φασολάδα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα που προσφέρουν οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου μας.
Όσοι λοιπόν θέλετε να μάθετε πώς γιόρταζαν οι παλιοί Λαγκαδιανοί τις αποκριές, δεν έχετε παρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να χαρείτε μαζί μας.

Καλή αποκριά

-Αποκριάτικος χορός του Εθνικού Λαγυνών

-Το Δ.Σ. και τα μέλη του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Κρυονερίου σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12,00 στην αίθουσα του Συλλόγου
Σας περιμένουμε με πατροπαράδοτη φασολάδα, λαγάνα, κρασί και κυρίως με καλή διάθεση…

-Καρναβάλι στον Ασκό

-Αναβίωση εθίμου Σταυρού στην πλατεία κοινότητας στο Αδαμ την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11πμ.

ΑΠΟΚΡΙΑ ΟΣΣΑΣ 2018
Ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» και το Τοπικό Συμβούλιο Όσσας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαγκαδά και της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., προσκαλούν τους Οσσαίους και τους φίλους της Όσσας στη φετινή «Βυσσοκ'νή Αποκριά», την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 από τις 11.30 π.μ., στο χώρο του συλλόγου μας.
Θα γευτούμε την παραδοσιακή φασολάδα, τη λαγάνα και τα νηστίσιμα εδέσματα, θα πιούμε κρασί και ντόπιο τσίπουρο και θα χορέψουμε υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Αμέσως μετά, κατά τη 1 μ.μ., ντυνόμαστε καρναβάλια και μασκαράδες...και ό,τι ήθελε προκύψει!!!
Πιστοί στην παράδοση του τόπου μας, θα αναβιώσουμε το «Προστάβανι» (έθιμο της συγχώρεσης, με την προσφορά πορτοκαλιών) και το άναμμα της «Σίρνιτσας» (κλαδαριά από πουρνάρια), ξορκίζοντας κάθε κακό και υποδεχόμενοι με αισιοδοξία το «ξύπνημα» της φύσης και τον ερχομό της Άνοιξης..

Καθαρά Δευτέρα πάμε Ζαγκλιβέρι!!!

-Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό στην κεντρική πλατεία Αρετής

 

 

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas