Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 19/05 και ώρες 11:00 με 14:30 θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, για λόγους επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου, στις παρακάτω περιοχές:
Στάβλος Παναγιωτίδη
Οικισμός Δρακόντιο
Βουστάσιο Παραδά
Βιοαέριο
Αρδευτικά
Οικισμός Ανάληψης
Βουστάσιο Δαργινάκη
Διόδια Εγνατίας – Ευαγγελισμού
ΦΙΒ Κηπουρού
Επαρχιακή οδός μετά το Κολχικό.
Σας πληροφορούμε ότι:
Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον αριθμό της ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά : 23940 22322
Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την κανονισμένη ώρα. Συνεπώς το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται ότι θα βρίσκονται διαρκώς υπό τάση.
Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει , μετά τη διακοπή , να ελέγξουν εάν λειτουργούν όπως πριν.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν θα γίνει διακοπή.

Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η συμβολική δενδροφύτευση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο «Πάρκο Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού» στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά.

Ο αριθμός 353.000 σχηματίστηκε με δένδρα τα οποία συμβολίζουν την αθανασία της ψυχής και την αιώνια ζωή. Επίσης, στο κέντρο του αριθμού φυτεύτηκε το «ρόδαφνον» , φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες που ευδοκιμούσε στην περιοχή του Πόντου και που δίνει το μήνυμα της επούλωσης των πληγών της προσφυγιάς και της δικαίωσης των νεκρών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης: « Η διεθνοποίηση του εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί την ελάχιστη δικαίωση για τους Έλληνες που σφαγιάστηκαν, που μείναν εκεί, στα αιματοβαμμένα χώματα του Πόντου. «Την πατρίδα’μ έχασα, έκλαψα και πόνεσα» τραγουδούσαν οι πρόγονοι μας. Η συνέχεια του τραγουδιού πρέπει να είναι « Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλον».

 

Καθοδόν για το Κρούσεβατς της Σερβίας βρίσκεται ο δικός μας αθλητής, ο Λαγκαδιανός Κώστας Τζούνης, που μας έκανε υπερήφανους με το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία στο γκρανπρι Στίβου ΑΜΕΑ στην Τυνησία τον περασμένο Μάρτιο.
Ο αθλητής θα συμμετέχει το Σάββατο 15 Μαΐου σε ένα openmeeting στη Σερβία με σκοπό να ξεπεράσει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στη δισκοβολία και να κάνει μια δυνατή προετοιμασία για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που θα πραγματοποιηθεί 1-5 Ιουνίου στην Πολωνία.Φυσικά, ο μεγαλύτερος στόχος του Κώστα είναι ένα μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο τον προσεχή Αύγουστο.
Οι επιτυχίες του Κώστα μας γεμίζουν όλους με υπερηφάνεια . Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και σύσσωμη η τοπική κοινωνία του εύχεται ολόψυχα Καλή Επιτυχία!

Διακοπή νερού λόγω σημειώνεται από το πρωί βλάβης στις κοινότητες Λαγκαδά – Ηρακλείου – Περιβολακίου – Χρυσαυγής λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

«Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης . Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την ταλαιπωρία», σημειώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του

 

Μετά από επικοινωνία του Δήμου Λαγκαδά με τον ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα, 17/05/2021 και ώρα από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στη Χρυσαυγή Λαγκαδά. Συγκεκριμένα το κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Πλατεία του χωριού.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, μπορούν να προσέλθουν έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του προσωπικού τους τηλεφώνου

Στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Δήμο Λαγκαδά θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις.
Στο Κολχικό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά και ποντιακά σωματτεία της περιοχής θα προχωρήσουν σε συμβολική δενδροφύτευση, ενώ στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.

Στην ολοκλήρωση των μελετών διαπλάτυνσης της οδού Λαγκαδά στη δυτική Θεσσαλονίκη προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κατασκευαστεί και το τελευταίο τμήμα του δρόμου που έμεινε σε εκκρεμότητα επί πολλά χρόνια.


Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Η ολοκλήρωση των μελετών για τη διαπλάτυνση και του τελευταίου τμήματος της οδού Λαγκαδά μέσα σε ένα χρόνο θα δώσει τη δυνατότητα να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του ενός χιλιομέτρου, που ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια το σύνολο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η οδός Λαγκαδά είναι η βασική οδική αρτηρία για τη σύνδεση της δυτικής Θεσσαλονίκης με το κέντρο της πόλης, εξυπηρετώντας τις ανάγκες περίπου μισού εκατομμυρίου πολιτών. Επίσης, αποτελεί τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ο δρόμος έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά λεωφόρου από το ΤΙΤΑΝ μέχρι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά κι από την οδό Αγίων Πάντων μέχρι την Εγνατία οδό. Το ενδιάμεσο τμήμα παρέμεινε σε εκκρεμότητα, αλλά ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα οριστικό τέλος σ’ αυτή την πολυετή εκκρεμότητα, που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Μετά τη ρύθμιση και των τελευταίων διαδικαστικών ζητημάτων, αναθέσαμε τις τελευταίες μελέτες και μόλις αυτές ολοκληρωθούν τον επόμενο χρόνο θα χρηματοδοτήσουμε τη διαπλάτυνση του δρόμου, ώστε όλος ο άξονας να αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά λεωφόρου.

Η κατασκευή και του τελευταίου τμήματος της οδού Λαγκαδά από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγίων Πάντων θα περιορίσει τα μποτιλιαρίσματα, τις καθυστερήσεις και το κυκλοφοριακό, ενώ θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο εκτός από οδικό είναι και περιβαλλοντικό, με τον περιορισμό των ρύπων και του θορύβου, αλλά και αναπτυξιακό, δεδομένου ότι η οδός Λαγκαδά είναι η οδική αρτηρία, που εξυπηρετεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Πάνω από όλα όμως είναι ένα κομβικό έργο για όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη της οποίας έχουμε επενδύσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Το συγκεκριμένο τμήμα, που θα μελετηθεί, θα αποκτήσει τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση.

«Οι μελέτες που θα εκπονηθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι συγκοινωνιακές, υδραυλικών έργων, ηλεκτρομηχανολογικές και περιβαλλοντική. Στον ανάδοχο θα χορηγηθούν οι ήδη εγκεκριμένες οριστικές μελέτες (τοπογραφικά, συγκοινωνιακά, οριστική οδοποιίας και οριστική για τον κόμβο Παύλου Μελά). Με την ολοκλήρωση των μελετών θα μπορούμε να δημοπρατήσουμε το έργο και να το ολοκληρώσουμε σύντομα, ώστε να δώσουμε ανάσα στη δυτική Θεσσαλονίκη και να αποκαταστήσουμε επιτέλους ένα πολυετές πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση για την ολοκλήρωση των μελετών.

Η οδός Λαγκαδά εξυπηρετεί τις καθημερινές μετακινήσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης από και προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Κορδελιού – Ευόσμου και Ωραιοκάστρου, αλλά και τους Δήμους Χαλκηδόνας, Λαγκαδά και Βόλβης.
thestival.gr

Στα κεντρικά σημεία και των επτά μεγαλύτερων οικισμών του, ο δήμος Βόλβης διαθέτει πλέον δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Με δικές του ενέργειες, ο δήμος Βόλβης πριν λίγες ημέρες λειτούργησε ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα σε τέσσερις έδρες δημοτικών διαμερισμάτων: Αρέθουσα, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτο και Προφήτη.

Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη ανάλογων υπηρεσιών σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος WIFI4EU.

Με τον τρόπο αυτό και οι επτά μεγαλύτεροι οικισμοί του δήμου Βόλβης, προσφέρουν μέσω wifi, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, γύρω από τις κεντρικές πλατείες τους και τα κτίρια των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας: «Ολοκληρώσαμε την παροχή μιας δωρεάν υπηρεσίας προς όλους τους κατοίκους και μάλιστα με δικά μας κονδύλια. Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποκτά ιδιαίτερη σημασία για έναν δήμο που διαθέτει διαδικτυακές υπηρεσίες στους πολίτες, όπως είναι ο δήμος μας. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία και για ακόμα έναν λόγο. Δίνουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να περιηγηθούν και ψηφιακά στα αξιοθέατα του δήμου Βόλβης, ειδικά τώρα όπου υποδεχόμαστε εκ νέου τον τουρισμό. Η εφαρμογή και αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, εξακολουθεί να αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα και προτεραιότητά μας».
thestival.gr

Η ΔΕΥΑ Λαγκαδά ανακοίνωσε ότι έως 21/5/2021 θα δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη 6 υδρονομέων.
Οι υδρονομείς θα απασχοληθούν στις δημοτικές ενότητες: Αδάμ, Βασιλούδι, Ζγκλιβέρι, Λαγκαδίκια, Μεσόκωμο και Νέα Καλλίνδοια.
Διαβάστε περισσότερα για την διαδικασία ΕΔΩ

Μετά από επικοινωνία του Δήμου Λαγκαδά με τον ΕΟΔΥ, την Πέμπτη, 13/05/2021 και ώρα από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) στην Κεντρική Πλατεία του Λαγκαδά.

Την Παρασκευή, 14/05/2021 και ώρα από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στα Νέα Καλλίνδοια. Συγκεκριμένα το κλιμάκιο θα βρίσκεται έξω από το κτήριο της Κοινότητας.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, μπορούν να προσέλθουν έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του προσωπικού τους τηλεφώνου.

Σελίδα 1 από 128

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas