Η ομάδα Badminton Α.Σ. ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ στον Δρυμό Θεσσαλονίκης προσκαλεί στην ακαδημία της παιδιά από 7 ετών και άνω να γνωρίσουν το εκπληκτικό ολυμπιακό άθλημα της Αντιπτέρισης (Badminton).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944370144, Facebook: Badminton Μυγδονία Α.Σ.

 

Πέρασαν χρόνια από τότε που πήγαινες φροντιστήριο και μάθαινες Αγγλικά; Μήπως ανήκεις σε αυτούς που έμαθαν τα βασικά της γλώσσας από το σχολείο αλλά συνεχίζεις να έχεις επαφή με τα Αγγλικά από το internet, τις ταινίες και τη μουσική; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις χρησιμοποίησε τα παρακάτω tips για να βελτιώσεις το επίπεδο των Αγγλικών σου και να λυθεί η γλώσσα σου!

#Tip 1 — Μάθαινε προτάσεις και όχι λέξεις
Κάθε φορά που διαβάζεις μια λέξη χρησιμοποίησε την μέσα σε μια πρόταση και απομνημόνευσε ολόκληρη την πρόταση.

#Tip 2 — Μάθε τους στίχους από τα αγαπημένα σου τραγούδια
Διάλεξε τραγούδια που σου αρέσουν, δες τα στο YouTube με υπότιτλους και τραγούδα τα πολλές φορές δυνατά

#Tip 3 — Διάβαζε άρθρα δυνατά στα Αγγλικά
Διαβάζοντας αγγλικά άρθρα για τα αγαπημένα σου θέματα δυνατά, θα αποκτήσεις χωρίς να το καταλάβεις αυτοπεποίθηση!

#Tip 4 — Σταμάτα να ανησυχείς για τα γραμματικά λάθη
Να θυμάσαι ότι ακόμη και αυτοί που μιλούν με άνεση τα Αγγλικά κάνουν λάθη. Αυτό όμως που κάνουν σωστά είναι να μην ανησυχούν για αυτά την ώρα της επικοινωνίας.

#Tip 5 — Μίλα μπροστά στον καθρέφτη

Μιλώντας και βλέποντας τον εαυτό σου καθώς μιλά αγγλικά θα σε βοηθήσει να νιώσεις αυτοπεποίθηση και να βελτιωθείς!

#Tip 6 — Κάνε ερωτήσεις και δώσε απαντήσεις
Κάνε μια λίστα με ερωτήσεις για διάφορα θέματα και κατέγραψε τις απαντήσεις. Έπειτα απομνημόνευσε τες!

#Tip 7– Κράτα σημειώσεις
Κατέγραψε λέξεις ή καλύτερα φράσεις στις κινήσεις σου σ’ ένα σημειωματάριο προκειμένου να μπορέσεις να τις μελετάς καθημερινά και να τις χρησιμοποιείς.

#Tip 8 — Σκέψου θετικά
Αν συνεχώς λες στον εαυτό σου δεν θα τα καταφέρω ποτέ να μιλήσω Αγγλικά, τότε αυτό θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια! Αντίθετα σκέψου θετικά και βάζε μικρούς στόχους τους οποίους θα κατακτάς και θα νιώθεις αυτοπεποίθηση καθώς θα βελτιώνεσαι μέρα με τη μέρα!

Παρακολούθησε στο Expertin Danas ένα 5μηνο πρόγραμμα αποκλειστικά για ενήλικες, ώστε να μάθεις εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα την αγγλική γλώσσα και να αποκτήσεις αναγνωρισμένη πιστοποίηση

 

 

Καλείστε να προσέλθετε στην 29η δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά (άρθρο 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010), που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 20η του μηνός Αυγούστου έτους 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, λόγω καπνών στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.
Επί τόπου έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ ένα όχημα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα στον χώρο για λόγους πυρασφάλειας.

Χωματουργικά μηχανήματα πραγματοποιούν επίσης επιχωμάτωση στον χώρο όπου βρίσκονται τα απορρίμματα, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας.
thestival.gr

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 12:31

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ RENOVATION FESTIVAL ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

To Renovation Festival
επιστρέφει σε λιγότερο από ένα μήνα!

Live Graffiti Action , Hip Hop live, Basketball Tournament 3v3 και πολλά ακόμα δρώμενα σας περιμένουν στο 2ο Δημοτικό Λαγκαδά στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου!

Εσύ θα είσαι εκεί;

 

Ο Ιερός Ναός κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαχανά πανηγυρίζει την μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας και σας προσκαλεί να μετέχετε των εορταστικών εκδηλώσεων που θα τελεστούν ως εξής:

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 ώρα 19:00 εσπερινός και
ώρα 19:30 αρχιερατική παράκληση χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 ώρα 19:00 η τελευταία μεγάλη παράκληση, η έξοδος του σώματος της Παναγίας και η τοποθέτηση στο κουβούκλιο του επιταφίου και η ακολουθία του ιερού ευχελαίου

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 ώρα 19:00-22:30 Μέγας πανηγυρικός εόρτιος εσπερινός της κοιμήσεως της Παναγιάς μας μετά της ακολουθίας του επιταφίου της Παναγίας, των εγκωμίων και ευλογηταρίων, κηρύγματος και περιφορά του επιταφίου και της εικόνος της Παναγίας μας στους δρόμους του χωριού.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 ώρα 07:30-11:00 πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος επί τη εορτή της Παναγιάς μας.
Και ώρα 19:30 ικετήριος κανών προς την Παναγία.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 ώρα 20:30 πανηγυρική ιερά αγρυπνία μετά των χαιρετισμών εις την κοίμηση της Θεοτόκου και η τοποθέτηση του επιταφίου και του σώματος της Παναγίας εντός του Ιερού βήματος.
(θα μοιραστούν τα λουλούδια του επιταφίουτης Παναγίας)

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο τον κόσμο, πελάτες & συνεργάτες για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Επί 70 συναπτά έτη συνεχούς λειτουργίας, το κατάστημά μας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την περιοχή ως πρακτορείο Τύπου & ΟΠΑΠ συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της τοπικής
αγοράς.

Το κατάστημα κλείνει λόγω συνταξιοδότησης και θα λειτουργήσει προσεχώς υπό νέα διεύθυνση.

Με εκτίμηση,
Οικ. Παναγιώτη Ματσούκα

Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μυγδονία» των Λουτρών Λαγκαδά θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής δήμου Λαγκαδά.
Ειδικότερα, θα ορκιστούν ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης, οι έξι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, οι επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Λαγκαδά, καθώς και τα μέλη των Συμβουλίων Κοινοτήτων και οι πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά.
Παράλληλα από τον νόμο, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συγκληθεί την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη -φέτος πέφτει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου- σε μία συνεδρίαση κατά την οποία οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιπρόεδρο καθώς και τον Γραμματέα του Σώματος.

Σε ότι αφορά στα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης, ο κ. Ταχματζίδης έχει γνωστοποιήσει προς το παρόν μόνο τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις δύο σχολικές επιτροπές του δήμου Λαγκαδά, ώστε να υπάρχει σωστή προετοιμασία πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Πρόκειται για τους νέους δημοτικούς συμβούλους Κωνσταντίνος Μπίκας από Λαγυνά και Αλέξανδρος Πατσιαλάς από Λαγκαδά.

Γεγονός είναι πάντως πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν ως αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Λαγκαδά.
lagadas.net

Άκρως ενδιαφέρον και χρήσιμο χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες το εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2019 και διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Παιδείας (Υ.Κ.Π.A.Α.Π.) του ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ σε συνεργασία με την εταιρεία LEVER A.E., στο πλαίσιο του έργου HEALTH CARE CENTRE.

Το εργαστήριο διεξήχθη από τους ιατρούς-εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, Αθανασία Τσιουπλή και Απόστολο Χατζημιχαηλίδη. Περιλάμβανε τρεις (3) ενότητες εργαστηρίου σε θέματα πρόληψης υγείας όλων των ηλικιών, συγκεντρώνοντας έντονο ενδιαφέρον.
Το εργαστήριο διακρίθηκε σε δύο μέρη: θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου αφορούσε στην θεωρητική εκπαίδευση των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα στην κατανόηση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην τεχνική βασικής υποστήριξης ζωής αλλά και στις έννοιες του πνιγμού και της πνιγμονής, δηλαδή της απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου ακολούθησε πρακτική εφαρμογή των όσων παρουσιάστηκαν στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτές, με τη χρήση διαφόρων σεναρίων, εκπαιδεύσαν τους συμμετέχοντες στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αλλά και στην τεχνική που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση περιστατικού πνιγμονής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν από το ΕΚΑΒ πιστοποίηση παροχής πρώτων βοηθειών.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης «ΣΥΝ(+)ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ για την Υγεία» που υλοποιεί η ΥΚΠΑΑΠ μαζί με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, σε συνεργασία με το Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολίτών των Δήμων Λαγκαδά και Χαλκηδόνος σε θέματα πρόληψης, αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το έργο HEALTH CARE CENTER υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Χειροπέδες σε δύο διακινητές αλλοδαπών πέρασαν σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καταδίωξη, στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 19χρονο από τη Συρία και έναν 24χρονο από το Ιράκ, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, της αντίστασης, της απείθειας και για παράβαση του ΚΟΚ

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Αντικρίζοντας τους αστυνομικούς, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό Λαγκαδίκια και να συλλάβουν τους δύο διακινητές.

Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν δέκα αλλοδαποί με καταγωγή από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ έκαστος, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
thestival.gr

Σελίδα 1 από 86

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas