Ενημέρωση

Ενημέρωση

Κατηγορούμενος  για ασελγείς πράξεις σε βάρος 10χρονου ομοεθνή του συνελήφθη δεκαεπτάχρονος Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος φιλοξενείται σε δομή στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το περιστατικό έγινε στα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 17χρονος συνελήφθη, απολογήθηκε σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

thestival.gr

Μείωση 55% σε απόρους, άτομα με αναπηρίες, τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες – Πλήρης απαλλαγή για τους νεφροπαθείς που κατοικούν στον Δήμο Λαγκαδά

Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου μας, προχώρησε σε επιπλέον μείωση και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας - ηλεκτροφωτισμού και τον δημοτικό φόρο για συγκεκριμένες ομάδες συνδημοτών μας.

Συγκεκριμένα με την υπ΄αριθ. 385/20-12-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, αποφασίστηκε:

1.   Μείωση 55% για απόρους, άτομα με αναπηρίες με ποσοστό 67% και άνω, πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Λαγκαδά. Πρόκειται για πρόσθετη μείωση κατά 10% (επί του προηγούμενου ποσοστού μείωσης 50%).

2.   Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και τον δημοτικό φόρο, για όλους τους νεφροπαθείς με μόνιμη κατοικία στον Δήμο Λαγκαδά.

Σημειώνεται ότι όσοι Δημότες έχουν υποβάλει αίτηση στο παρελθόν, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για μείωση δημοτικών τελών, σύμφωνα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

·         Για τη Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δημαρχείο Λαγκαδά (1ος όροφος, Γραφείο 3) Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 10.00 έως 13.00.

Τηλ: 2394 330238, Μήτσου Βικτωρία

·         Για τη Δημοτική Ενότητα Σοχού η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δημοτικό Κατάστημα Σοχού.

Τηλ: 2395 330149, Παράσχου Δήμητρα

·         Για τη Δημοτική Ενότητα Κορώνειας η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δημοτικό Κατάστημα Γερακαρούς

Τηλ: 2393 330331, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος 

·         Για τη Δημοτική Ενότητα Καλινδοίων η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαγκλιβερίου

Τηλ: 2393 330236, Λιάμου Ευδοκία 

·         Για τη Δημοτική Ενότητα Βερτίσκου η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δημοτικό Κατάστημα Όσσας

Τηλ: 2394 330135, Σωτηρίου Ζωή 

·         Για τη Δημοτική Ενότητα Ασσήρου η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δημοτικό Κατάστημα Ασσήρου

Τηλ: 2394 330029, Καραβαρσάμη Σοφία 

·         Για τη Δημοτική Ενότητα Λαχανά η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλόπολης

Τηλ: 2394 330420, Τακατίνη Χρύσα

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Από Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

Βρείτε στα συνημμένα αρχεία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση για την ένταξη στο πρόγραμμα μείωσης των δημοτικών τελών.

Αθωώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λαγκαδά που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, ενώ ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Σταύρος Τερζάκης

Οι κατηγορούμενοι, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, απαλλάχθηκαν από το αδίκημα που τους βάρυνε, αφού αποδείχτηκε πως ουδεμία γνώση είχαν για το ποινικό μητρώο του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Σταύρου Τερζάκη. Οι σύμβουλοι ανέφεραν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας πως γνώρισαν τον κ. Τερζάκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (2010) και πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν για το αν έχει καταδικαστεί για αδικήματα που δεν επέτρεπαν το διορισμό του για πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ.

Συγκεκριμένα, το 1993 ο κ. Τερζάκης είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκιση πέντε μηνών για υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφου. Παράλληλα, το 1994 δικαστήριο της Γερμανίας τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση για απάτη και κλοπή. Το 1995 το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον εκ νέου κατηγορούμενο σε 15 μήνες για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Τέλος, τον Ιούλιο του 1997 ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ είχε καταδικαστεί από γερμανικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά συρροή και εκμετάλλευση πορνών κατά συρροή! Όμως, όπως αναφέρει ο νόμος, «δεν επιτρέπεται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου δημοτικής ή κοινοτικής κοινωφελούς επιχείρησης όσοι έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε οποιαδήποτε ποινή, μεταξύ των άλλων για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, μαστροπεία, σωματεμπορία και παράνομη διακίνηση αλλοδαπών».

Αθώος κρίθηκε και ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος ήταν από τους βασικότερους κατηγορούμενος, καθώς ο ίδιος πρότεινε τον κ. Τερζάκη για τη θέση αυτή.

Ενοχος ο Τερζάκης

Αντιθέτως, ένοχος κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Σταύρος Τερζάκης, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές για την αθωότητα του. Συγκεκριμένα, ο κ. Τερζάκης ανάφερε πως δεν γνώριζε ότι τα αδικήματα που τον βαρύνουν θα τους δημιουργούσαν πρόβλημα εκλογιμότητας και ανάληψης καθηκόντων στη ΔΕΑΥΛ. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του κ. Τερζάκη και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή.

lagadas.net

 

Σε αγώνα που ξεκίνησε στις 21:30 και τελείωσε στις 00:35 η Δόξα Ασσήρου νίκησε με 72-55 την Προοδευτική. Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά για τους γηπεδούχους με καλές επιλογές στην επίθεση και έκλεισε το δεκάλεπτο με 20-13. Ιδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το ημίχρονο να κλείνει 40-28.
Κάπου εκεί όμως τα πράγματα ξέφυγαν στην κερκίδα καθώς όπως αναφέρουν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές, «15-20 οπαδοί των φιλοξενούμενων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν προς τον πάγκο της Δόξας Ασσήρου ρίχνοντας μάλιστα και ένα μπουκάλι μπύρας». Ευτυχώς τα πράγματα δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω εντολής των διαιτητών να εκκενωθεί το γήπεδο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι διαιτητές απέβαλαν τον Παλέντζα με την αιτιολογία ότι έκανε χειρονομίες στην κερκίδα. Στην επανάληψη  η Ασσηρος έδειξε ψύχραιμη και επικράτησε εύκολα με 72-55. Ο πρόεδρος της ομάδας Γρηγόρης Καμπαρμάκης συγχαίρει παίκτες και προπονητή για την ψυχραιμία που δείξανε κυρίως στα δύο τελευταία δεκάλεπτα καθώς δεν φάνηκαν οι απουσίες των Παλέντζα και Μουτσιαρά.
Δεκάλεπτα: 20-13,40-28,62-44,72-55
Διαιτητές: Αγραφιώτης Ι.- Βασιλόπουλος
ΔΟΞΑ ΑΣΣΗΡΟΥ (Πρασσάς): Τυμης 6, Παλεντζας 13(2), Πεφτιτσης 14(2), Τσιριόπουλος, Κατσαβελης, Ζουναροπουλος Μ., Μαυρος 23, Γουνιωτης 8(1), Ιωσηφιδης 8.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Μπουμάκης): Μποτζατζης 5, Σπινθηροπουλος 2, Τοπικας 11(1), Ζαγανιδης 4, Κουμαριας 11, Σιωλος 9, Παπαθανασίου 2, Ζησουλης, Γκογκος 11(1),Προυσαλιδης.

tsiotras.blogspot.com

 

 

Μετά από σχετική αλληλογραφία και συνεργασία του Δήμου Λαγκαδά και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης φωτισμού στους κόμβους του Δήμου μας.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού στους κόμβους Ασσήρου, Αρδαμερίου, Γερακαρούς, Καβαλαρίου και Λαγκαδικίων, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Θεσσαλονίκης, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στους κόμβους Κριθιάς και Λαγυνών. 

Παράλληλα συνεργεία του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης φωτισμού στην είσοδο των Πέντε Βρυσών, του Λοφίσκου και στις δύο εισόδους των Λαγυνών. 

Η συμβολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και το έντονο ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Γιουτίκα, βοήθησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια των συνδημοτών μας.

Δοκιμαστική η λειτουργία στην αρχή και κανονική από το Μάρτιο. Πόσα σκουπίδια θα δέχεται. Τα οφέλη για δήμους, ΧΥΤΑ Μαυροράχης και ΣΜΑ Φοίνικα.

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας, ενός έργου, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και πολλά εμπόδια και στο οποίο ακόμη αντιδρά ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας που θα λειτουργήσει τον ΣΜΑ προχωρά αυτές τις μέρες στις συνδέσεις του με τα δίκτυα (ΔΕΗ κτλ.), ενώ όπως επισημαίνεται, θα υπάρξει μια πρώτη περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας (λιγότερα φορτία από τα προβλεπόμενα), με την πλήρη λειτουργία να υπολογίζεται να αρχίσει το Μάρτιο.

Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο έργο διαχείρισης απορριμμάτων μετά το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, τον οποίο καλείται να αποσυμφορήσει, χωρίς να επιφέρει όμως ανάλογη επιβάρυνση. Μάλιστα, οι αρμόδιοι του ΦΟΔΣΑ επισημαίνουν ότι η πόλη δε θα ξαναζήσει ημέρες με «βουνά» σκουπιδιών στους δρόμους, ούτε σε απεργίες, αφού η αποκομιδή θα μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα και τα σκουπίδια θα μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της περιοχής μέχρι και για τέσσερις μέρες.

Πρόκειται για ΣΜΑ κλειστού τύπου (ο πρώτος πανελλαδικά), στον οποίο θα μεταφορτώνονται τα σκουπίδια επτά δήμων (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου και το 60% των σκουπιδιών του δήμου Θεσσαλονίκης).

Για τους άλλους δήμους ανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος (40% του δήμου Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη) η μεταφόρτωση θα γίνεται στο ΣΜΑ Φοίνικα.
Οι δυο δήμοι που δε θα οδηγούν τα σκουπίδια τους σε ΣΜΑ, λόγω εγγύτητας με τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, είναι της Βόλβης και του Λαγκαδά.

Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας μπορεί να δέχεται 250.000 τόνους σκουπιδιών για συμπίεση και αποθήκευση στα 60 κλειστά κοντέινερ που διαθέτει, σε ετήσια βάση. Δηλαδή θα μπορεί να δέχεται σύμφωνα με τις προβλέψεις περίπου 700 τόνους κάθε μέσα σε μια 24ωρη βάρδια και θα αποσυμφορήσει εκτός από το ΧΥΤΑ (όπου πλέον θα οδηγούνται μικρότερες ποσότητες) και τον ΣΜΑ Φοίνικα, που δέχεται μέχρι σήμερα το μεγάλο φορτίο.

Επίσης, ο ΦΟΔΣΑ έχει προμηθευτεί 22 οχήματα για τη μεταφόρτωση των συμπιεσμένων σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ.

Ο ΣΜΑ μπορεί να είχε προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ, όμως θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος των δήμων για την καθαριότητα, αφού τα απορριμματοφόρα θα διοχετεύουν πολύ κοντά πλέον τα σκουπίδια. Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι η μείωση αυτή του κόστους μπορεί να περάσει και στον πολίτη, με μια μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνει σήμερα στους δήμους. Μόνο από τα λιγότερα χιλιόμετρα και δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ο ΦΟΔΣΑ εκτιμά ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση 50%.

voria.gr

 

 

 

Στην πλατεία ΧΑΝΘ , όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Zootechnia, έφτασαν πριν από λίγο με τα αγροτικά τους οχήματα αγρότες από το μπλόκο του Δερβενίου.

 

Οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Μανώλη Ανδρόνικου και η Λεωφόρος Στρατού.

Η υποδοχή των αγροτών , από τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, ήταν πανηγυρική με πυρσούς και συνθήματα.

Στο σημείο βρίσκονται συνολικά 25 τρακτέρ.

 

Στην πλατεία ΧΑΝΘ βρίσκονται μεταξύ άλλων αγρότες από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβαλά.

Λόγω της κινητοποίησης έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός για την διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων.thestival.gr

Αγρότες από το μπλόκο του Δερβενίου κινούνται αυτή την ωρα με τα αγροτικά τους οχήματα προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόθεση τους ειναι να παρατάξουν τα τρακτέρ στην πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου και θα διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης Zootechnia. Λόγω της κινητοποίησης έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός για την διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων.

{youtube}

{/youtube} 

thestival.gr

ΣΟΧΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ 2017
Έναρξη εκδηλώσεων από 11/02 έως Καθαρή Δευτέρα 27/02.
Ο Σοχός και φέτος σας καλεί να συμμετέχετε στο αρχέγονο δρώμενο των Κουδουνοφόρων "Μέριου" 2017

Κουδουνοφόρος - Πορεία στους Αιώνες

Καρναβάλι Σοχού Ο κουδουνοφόρος αυτός είναι τραγόμορφος, κατάλοιπο από την Διονυσιακή λατρεία και Βακχεία, αρχέγονο, καθαρά παγανιστικό - σήμερα με εμβόλιμα στοιχεία Χριστιανικά (μορφολογικά μόνο) - με δρώμενα που είναι τελετουργικό «ευετηρικών εκδηλώσεων», χθόνιο, από τον κόσμο του ενστίκτου και των συναισθημάτων, με τη λάμψη τη πρωτεϊκή των πραγμάτων. Μέσα του ενυπάρχει το «δέος» και η πρωτεϊκή ιερότητα. Ρίζες προχριστιανικές. Φολκλόρ έντονα λαϊκό (λαογραφικό).

Εκείνο που καθιστά ξεχωριστό το καρναβάλι του Σοχού από άλλες τραγόμορφες μεταμφιέσεις είναι το ερωτικό στοιχείο που επικρατεί. Τα παλαιότερα κυρίως χρόνια οι νέοι ντύνονταν έτσι, γιατί με αυτό τον τρόπο έβρισκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κοπέλα που αγαπούσαν και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της.

Οι εκδηλώσεις του τραγόμορφου καρναβαλιού δένουν αρμονικά σε ένα σφιχτοδεμένο λαογραφικό σύνολο, με τον παραδοσιακό γάμο που αναβιώνει σε μια παρωδία γαμήλιας τελετής την Κυριακή της Αποκριάς. Σύμφωνα με την παράδοση, οι τραγόμορφοι χορεύουν στους δρόμους μαζί με όλους τους συγγενείς. Μια μεγαλόπρεπη γαμήλια πομπή μεταφέρει τα προικιά της νύφης, τα οποία είναι όλα χειροποίητα εξαιρετικής λαϊκής τέχνης, φορτωμένα πάνω σε άλογα. Οι ζουρνάδες και τα νταούλια παίζουν ασταμάτητα, ενώ το ρακί και το κρασί ρέουν άφθονα ζαλίζοντας μικρούς και μεγάλους. Τις περισσότερες φορές γίνεται διακωμώδηση της νύφης και, ενώ διαλαλούν τα προσόντα και τις χάρες της, εμφανίζεται μια κουτσή, άσχημη, κοντή, χοντρή κοπέλα για να τονιστεί η παρωδία της αναβίωσης του εθίμου.

Την Καθαρή Δευτέρα οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού ολοκληρώνονται με την αναβίωση του εθίμου των μετανοιών. Το έθιμο αυτό στέκεται στον αντίποδα των παραπάνω παγανιστικών εκδηλώσεων και αποτελεί τη σύνθεση για ένα νέο χριστιανικό πρότυπο στη συνέχεια της ζωής. Σύμφωνα λοιπόν με το έθιμο αυτό, οι μικρότεροι σε ηλικία επισκέπτονται τους μεγαλύτερους συγγενείς, φίλους ή γείτονες και ζητούν συγχώρεση για ό,τι κακό έχουν πει ή έχουν κάνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δίνουν άφεση αμαρτιών και όλοι μαζί πλέον ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

sohosfm 88.7.gr

 

Ανακοινώνεται ότι από 07 έως 09 Φεβρουαρίου από τις 8πμ έως τις 6μμ θα πραγματοποιούνται βολές επιθετικών ελικοπτέρων και όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς. Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ανακοίνωση της στρατιωτικής υπηρεσίας.

 

Σελίδα 1 από 33

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas