Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 19:54

Σήκωσαν την ελληνική σημαία και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο οι κολυμβητές των Θεοφανείων στο Λαγκαδά (video)

Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, η ημέρα των Θεοφανείων και ο μέγας Αγιασμός των υδάτων, τιμήθηκε σήμερα σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

 

Στη συνέχεια και παρουσία πλήθους συνδημοτών μας, πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του τιμίου σταυρού στο κολυμβητήριο των Λουτρών Λαγκαδά. Αρκετοί ήταν οι γενναίοι κολυμβητές οι οποίοι παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς. Τον τίμιο σταυρό ανέσυρε φέτος στο κολυμβητήριο των Λουτρών, ο Χρήστος Δεμερτζής.

 

Ακολούθησε η τελετή στον Άγιο Βασίλειο, στο πάρκο της λίμνης Κορώνειας. Οι Χρήστος Τσιαπούλης και Μανώλης Πατλιάκας ανέσυραν και έλαβαν από κοινού την ευλογία του σταυρού.

Η τελετή κατάδυσης του τιμίου σταυρού και ο μέγας Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Δημοτική Κοινότητα Σοχού

Τοπική Κοινότητα Γερρακαρούς

Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas