Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 16:46

Πρότυπα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τους καταδρομείς της Ρεντίνας στην Ι.Μ. Λαγκαδά (video)

Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, πλημυρισμένη  από ελπίδα και αισιοδοξία, πραγματοποιήθηκε την 31η Δεκεμβρίου 2016, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η Τελετή της κοπής της Πίτας και η Ευλογία αυτής, έλαβε χώρα εις την Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως του Λαγκαδά και των Αρχών του Τόπου, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς και Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων,  των μελών των Ερανικών Επιτροπών, των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών και των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών και των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητροπόλεως.

Το Πρωτοχρονιάτικο Φλουρί εφέτος έτυχε εις την Αρχιερατική Περιφέρεια Σοχού καθώς επίσης και στους δύο μικρούς Θεόφιλο Φίλλιο και Σταύρο Κογκαλίδη, οι οποίοι και πήραν από μία Εικόνα και ένα αναμνηστικό δώρο από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

 

Από νωρίς το πρωί  νέοι και νέες της επαρχίας μας καθώς και αρκετός κόσμος, προσήλθαν με χαρά και ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη, τα Χρόνια Πολλά ενόψει του ανατέλλοντος Νέου Έτους, καθώς και η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ακαδημίας Μουσικής Ειρμός τραγούδησαν Παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Πατρίδος μας ενώ οι  Στρατιώτες  της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας έψαλαν με πρωτότυπο  τρόπο τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δίδοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους εορταστικό μήνυμα, εισάγοντας τους παρευρισκομένους ακόμη περισσότερο  στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης,  εξέφρασε με πολλή αγάπη ενισχυτικούς λόγους προς τους παρισταμένους ενώ παράλληλα αναφέρθη εν συντομία στα εκκλησιαστικά και τοπικά γενικότερα γεγονότα και δράσεις της Μητροπόλεως που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν έτος 2016 με κορυφαία εκείνα των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και την παρουσία τους εις την Ιερά μας Μητρόπολη των Μακαριωτάτων Πατριαρχών Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Παράλληλα ανακοίνωσε την ιδιαιτέρα τιμή που θα υπάρχει στο πρόσωπο του Αγίου Νεομάρτυρος Γαβριήλ Ιβηρίτου, εκ της περιοχής του Βερτίσκου καταγομένου, που υπήρξε και Μετοχιάρης της Μονής στην περιοχή των Κυδωνιών,  εις στο πρόσωπο του οποίου θα αφιερωθεί ειδική Επιστημονική και Αγιολογική Ημερίδα ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός, καθώς και την Ίδρυση και Λειτουργία του Κέντρου Ορθοδόξου Λειτουργικής Κατηχήσεως, όπου ο καθένας και ιδιαίτερα οι νέοι, θα μπορούν  να διδάσκονται την διδασκαλία της Ορθοδόξου Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ ταυτόχρονα γι’ αυτό τον λόγο έχει αφιερωθεί και ο ανεγειρόμενος Ιερός Ναός των Θεοφανείων, της Αγίας Αναστασίας και του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος  ευρίσκεται εις την περιοχή των Λουτρών.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης τον λόγο του, ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas