Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 10:08

ΤΙΤΑΝ: Σεμινάρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη συνεργασία ΤΙΤΑΝ, ΑΤΕΙΘ και Α.Π.Θ.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές και μαθήτριες σχολείων από τις περιοχές της Νέας Ευκαρπίας, των Λαγυνών και του Δρυμού, με στόχο να εξοικειωθούν τα νέα παιδιά με τις εξελίξεις στην τεχνολογία μέσα από μία βιωματική εμπειρία.

Ο κύκλος σεμιναρίων ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων) και Γυμνασίου και ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 200. Κάθε κύκλος, που αποτελείται από 2 ομάδες των 25 παιδιών, καλύπτει συνολικά 8 ώρες σε 4 δίωρες συναντήσεις και πραγματοποιείται στην αίθουσα διαλέξεων του εργοστασίου ενώ το κόστος υλοποίησης καλύπτεται εξολοκλήρου από το εργοστάσιο.

Πρόκειται για συνεργασία του Τιτάνα, του Τμήματος Αυτοματισμού του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

6 Δεκεμβρίου2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα παιδιά εξοικειώνονται με το μέλλον στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία

Σεμινάρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη συνεργασία ΤΙΤΑΝ, ΑΤΕΙΘ και ΑΠΘ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπίασεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές και μαθήτριες σχολείων από τις περιοχές της Νέας Ευκαρπίας, των Λαγυνών και του Δρυμού, με στόχο να εξοικειωθούν τα νέα παιδιά με τις εξελίξεις στην τεχνολογία μέσα από μία βιωματική εμπειρία.

Ο κύκλοςσεμιναρίων ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Δ’, Ε’ καιΣΤ’ τάξεων)καιΓυμνασίου και ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων προβλέπεται να ξεπεράσει τους 200. Κάθε κύκλος, που αποτελείται από 2 ομάδες των 25 παιδιών,καλύπτει συνολικά 8 ώρες σε 4 δίωρες συναντήσεις και πραγματοποιείται στην αίθουσα διαλέξεων του εργοστασίου ενώ το κόστος υλοποίησης καλύπτεται εξολοκλήρου από το εργοστάσιο.

Τον σχεδιασμό και τη διδακτέα ύλη έχει αναλάβει το Τμήμα Αυτοματισμού του ΑλεξάνδρειουΤεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης(ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), υπό την εποπτεία του Απόστολου Τσαγκάρη, Καθηγητή του ΑΤΕΙΘ και του GabrielMansοur, Καθηγητή του ΑΠΘ. Η εκπαίδευση των μαθητών γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς–συνεργάτες του ΑΤΕΙΘ.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν όλα τα στάδια υλοποίησης, από την ανάλυση των απαιτήσεων, τον σχεδιασμόκαι την κατασκευή έωςτον προγραμματισμό και τον έλεγχο καλής λειτουργίας μιας ολοκληρωμένης κατασκευής. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πρακτικές εφαρμογές επιστημών όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η μηχανική και η πληροφορική. Με αφορμή την ρομποτική πειραματίζονται, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και έρχονται σε αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους ενώ παράλληλα αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες αναλυτικής και κριτικής σκέψης, ομαδικότητας και συνεργασίας, χειρισμού και επικοινωνίας, καθώς και επίλυσης προβλημάτων.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα παρουσιαστούν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής που διοργανώνεται από την Περιφερειακή ΔιεύθυνσηΠρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τηΔιεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί τοΣάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2310 398642,  Ζωή Κολοβού, Κοινωνική Λειτουργό του εργοστασίου Νέας Ευκαρπίας (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με περισσότερα από 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε δέκα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.titan-cement.com.

   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Λουτρών 62 - Λαγκαδάς

Phone: (23940) 25472

Mobile: 6937 027424

Email: info@lagadas24.gr  

© 2017 Expertin Danas